NejRecept.cz Dezerty Moučníky Luxusní nugátové řezy s ořechy
Luxusní nugátové řezy s ořechy
Recept Luxusní nugátové řezy s ořechy
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Petra H Petra H    ·   28.2.2015

Luxusní nugátové řezy s ořechy

Krásné řezy, plněné nugátovým krémem a ochucené nejlepším irským likérem. Vrch posypaný skořicovými ořechy - už nyní tečou sliny !!! Autor: Petra

70 min
Čas přípravy
30 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny

Těsto:

500 g
hladká mouka
1/2 bal.
prášek do pečiva
špetka
sůl
1 ks
bílek
150 g
moučkový cukr
150 g
máslo
150 g
zakysaná smetana
2 lžíce
rum

Krém:

600 ml
sladká smetana (15 procent)
600 ml
mléka
150 ml
Baileys likér
150 g
kr. cukr
150 g
bílá čokoláda
150 g
nugátový krém (podobný nutella)
150 g
mleté lískové ořechy
1/2 lžičky
perníkové koření
2 bal.
nugátový pudink
100 g
kukuřičný škrob
200 g
máslo

Glazura:

200 g
bílá čokoláda
3 lžíce
olej
3 lžíce
mléko
150 g
mleté lískové ořechy
1 lžička
skořice
Postup receptu
Vytisknout
  1. Ze všech surovin dohromady jsem vypracovala těsto, šlo to krásně.. Připravené těsto si odložíme do lednice na 1 hodinu.
  2. Odleželé těsto si na pracovní desce (nebo silikonové podložce) rozdělíme na 6 částí a rozválíme. S těstem byste neměli mít žádné problémy - je hladké a nemělo by se trhat. (Rozměr jednoho těsta je cca 30 x 40 cm).
  3. Připravené těsta si upečeme při teplotě 180 stupňů na plechu, který jsme si vystlali papírem. Pečeme cca 4-5 minut.
  4. Upečené necháme vychladnout, případně ořízneme kraje.
  5. Připravíme si krém. Lískové ořechy si pomocí mixéru rozšleháme na máslo, přidáme perníkové koření a následně přidáváme likér a 300 ml mléka, ve kterém jsme si rozpustili bílou čokoládu. Spojíme a dále přidáváme nugátový krém. Ve zbylém mléce si rozmícháme pudinkový prášek, kukuřičný škrob a cukr. Přidáme smetanu a uvaříme hustou kaši, kterou necháme vychladnout.
  6. Máslo si utřeme do pěny a postupně přidáváme uvařený pudink střídavě s oříškovou hmotou. Takto připravenou hmotu si rozdělíme na 6 částí do misek a zakryjeme je fólií, aby se nám na vrchu nevytvořila kůra. Odložíme do lednice na půl hodinu.
  7. Můžeme vrstvit. Na každý upečený plát si navrstvíme náplň a ukládáme na sebe. Nemusíme stláčet, stačí pěkně uhladit. Koláč odložíme do chladničky nebo na chladné místo a necháme odstát celou noc - tak dokonale změkne a bude vláčný.
  8. Na druhý den si připravíme glazuru - bílou čokoládu si rozpustíme, přidáme olej, mléko a spojíme. Navrstvíme na koláč a pěkně uhladíme. Na pánvi si opražíme mleté ​​ořechy, které posypeme skořicí a zamícháme. Nasypeme je na čokoládovou polevu, která ještě nestuhla.
  9. Nakrájíme na úhledné řezy a podáváme. Dobrou chuť!
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář