Luxusní nugátové řezy s ořechy

Krásné řezy, plněné nugátovým krémem a ochucené nejlepším irským likérem. Vrch posypaný skořicovými ořechy - už nyní tečou sliny !!! Autor: Petra

Přidal:, 28.2.2015
Kategorie: Moučníky, Koláče, cukroví
Čas přípravy:
Čas vaření:
Recept Luxusní nugátové řezy s ořechy

Suroviny

Těsto:
500 ghladká mouka
1/2 bal.prášek do pečiva
špetkasůl
1 ksbílek
150 gmoučkový cukr
150 gmáslo
150 gzakysaná smetana
2 lžícerum
Krém:
600 mlsladká smetana (15 procent)
600 mlmléka
150 mlBaileys likér
150 gkr. cukr
150 gbílá čokoláda
150 gnugátový krém (podobný nutella)
150 gmleté lískové ořechy
1/2 lžičkyperníkové koření
2 bal.nugátový pudink
100 gkukuřičný škrob
200 gmáslo
Glazura:
200 gbílá čokoláda
3 lžíceolej
3 lžícemléko
150 gmleté lískové ořechy
1 lžičkaskořice

Postup přípravy

  1. Ze všech surovin dohromady jsem vypracovala těsto, šlo to krásně.. Připravené těsto si odložíme do lednice na 1 hodinu.Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce
  2. Odleželé těsto si na pracovní desce (nebo silikonové podložce) rozdělíme na 6 částí a rozválíme. S těstem byste neměli mít žádné problémy - je hladké a nemělo by se trhat. (Rozměr jednoho těsta je cca 30 x 40 cm).
  3. Připravené těsta si upečeme při teplotě 180 stupňů na plechu, který jsme si vystlali papírem. Pečeme cca 4-5 minut.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  4. Upečené necháme vychladnout, případně ořízneme kraje.
  5. Připravíme si krém. Lískové ořechy si pomocí mixéru rozšleháme na máslo, přidáme perníkové koření a následně přidáváme likér a 300 ml mléka, ve kterém jsme si rozpustili bílou čokoládu. Spojíme a dále přidáváme nugátový krém. Ve zbylém mléce si rozmícháme pudinkový prášek, kukuřičný škrob a cukr. Přidáme smetanu a uvaříme hustou kaši, kterou necháme vychladnout.Tip: Skvělé tvarohové palačinky bez mouky
  6. Máslo si utřeme do pěny a postupně přidáváme uvařený pudink střídavě s oříškovou hmotou. Takto připravenou hmotu si rozdělíme na 6 částí do misek a zakryjeme je fólií, aby se nám na vrchu nevytvořila kůra. Odložíme do lednice na půl hodinu.
  7. Můžeme vrstvit. Na každý upečený plát si navrstvíme náplň a ukládáme na sebe. Nemusíme stláčet, stačí pěkně uhladit. Koláč odložíme do chladničky nebo na chladné místo a necháme odstát celou noc - tak dokonale změkne a bude vláčný.
  8. Na druhý den si připravíme glazuru - bílou čokoládu si rozpustíme, přidáme olej, mléko a spojíme. Navrstvíme na koláč a pěkně uhladíme. Na pánvi si opražíme mleté ​​ořechy, které posypeme skořicí a zamícháme. Nasypeme je na čokoládovou polevu, která ještě nestuhla.
  9. Nakrájíme na úhledné řezy a podáváme. Dobrou chuť!