NejRecept.cz Dezerty Moučníky Luxusní nugátové řezy s ořechy
Luxusní nugátové řezy s ořechy
Recept Luxusní nugátové řezy s ořechy
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Petra H

Krásné řezy, plněné nugátovým krémem a ochucené nejlepším irským likérem. Vrch posypaný skořicovými ořechy - už nyní tečou sliny !!! Autor: Petra

Petra H Petra H    ·   28.2.2015

Luxusní nugátové řezy s ořechy

Krásné řezy, plněné nugátovým krémem a ochucené nejlepším irským likérem. Vrch posypaný skořicovými ořechy - už nyní tečou sliny !!! Autor: Petra

70 min
Čas přípravy
30 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny

Těsto:

500 g
hladká mouka
1/2 bal.
prášek do pečiva
špetka
sůl
1 ks
bílek
150 g
moučkový cukr
150 g
máslo
150 g
zakysaná smetana
2 lžíce
rum

Krém:

600 ml
sladká smetana (15 procent)
600 ml
mléka
150 ml
Baileys likér
150 g
kr. cukr
150 g
bílá čokoláda
150 g
nugátový krém (podobný nutella)
150 g
mleté lískové ořechy
1/2 lžičky
perníkové koření
2 bal.
nugátový pudink
100 g
kukuřičný škrob
200 g
máslo

Glazura:

200 g
bílá čokoláda
3 lžíce
olej
3 lžíce
mléko
150 g
mleté lískové ořechy
1 lžička
skořice
Postup receptu
Vytisknout
70 min
Čas přípravy
30 min
Čas vaření
  1. Ze všech surovin dohromady jsem vypracovala těsto, šlo to krásně.. Připravené těsto si odložíme do lednice na 1 hodinu.
  2. Odleželé těsto si na pracovní desce (nebo silikonové podložce) rozdělíme na 6 částí a rozválíme. S těstem byste neměli mít žádné problémy - je hladké a nemělo by se trhat. (Rozměr jednoho těsta je cca 30 x 40 cm).
  3. Připravené těsta si upečeme při teplotě 180 stupňů na plechu, který jsme si vystlali papírem. Pečeme cca 4-5 minut.
  4. Upečené necháme vychladnout, případně ořízneme kraje.
  5. Připravíme si krém. Lískové ořechy si pomocí mixéru rozšleháme na máslo, přidáme perníkové koření a následně přidáváme likér a 300 ml mléka, ve kterém jsme si rozpustili bílou čokoládu. Spojíme a dále přidáváme nugátový krém. Ve zbylém mléce si rozmícháme pudinkový prášek, kukuřičný škrob a cukr. Přidáme smetanu a uvaříme hustou kaši, kterou necháme vychladnout.
  6. Máslo si utřeme do pěny a postupně přidáváme uvařený pudink střídavě s oříškovou hmotou. Takto připravenou hmotu si rozdělíme na 6 částí do misek a zakryjeme je fólií, aby se nám na vrchu nevytvořila kůra. Odložíme do lednice na půl hodinu.
  7. Můžeme vrstvit. Na každý upečený plát si navrstvíme náplň a ukládáme na sebe. Nemusíme stláčet, stačí pěkně uhladit. Koláč odložíme do chladničky nebo na chladné místo a necháme odstát celou noc - tak dokonale změkne a bude vláčný.
  8. Na druhý den si připravíme glazuru - bílou čokoládu si rozpustíme, přidáme olej, mléko a spojíme. Navrstvíme na koláč a pěkně uhladíme. Na pánvi si opražíme mleté ​​ořechy, které posypeme skořicí a zamícháme. Nasypeme je na čokoládovou polevu, která ještě nestuhla.
  9. Nakrájíme na úhledné řezy a podáváme. Dobrou chuť!
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář