NejRecept.cz Koláče, cukroví Luxusní řezy LAMBADA
Luxusní řezy LAMBADA
Recept Luxusní řezy LAMBADA
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Coolinarika

Výborné řezy pod názvem LAMBADA. Křupavé sušenky na vrchu, měkké těsto dolů a vrch přelitý čokoládou. Pomerančová nádivka dodá koláčku svěží chuť. Mňamka!

NejLucka NejLucka    ·   9.2.2015

Luxusní řezy LAMBADA

Výborné řezy pod názvem LAMBADA. Křupavé sušenky na vrchu, měkké těsto dolů a vrch přelitý čokoládou. Pomerančová nádivka dodá koláčku svěží chuť. Mňamka!

Suroviny

Těsto:

6 ks
vejce
6 lžic
polohrubá mouka
6 lžic
kr. cukr

Náplň I .:

1 bal.
vanilkový cukr
500 ml
mléka
3 lžíce
hnědý cukr
80 g
kukuřičná mouka

Náplň II .:

800 ml
pomerančový džus
2 ks
vejce
3 bal.
vanilkový pudink
4 lžíce
hnědý cukr

Dále budeme potřebovat:

2 bal.
BEBE sušenky
čokoládová poleva
Postup receptu
Vytisknout
  1. Žloutky si vymícháme s cukrem do pěny a postupně přidáme mouku. Z bílků si vyšleháme tuhý sníh, který opatrně vmícháme do žloutkové hmoty.
  2. Takto připravené těsto si navrstvíme na plech, který jsme si vyložili papírem a dáme péct do předem vyhřáté trouby na 180 stupňů po dobu cca 15 minut.
  3. Do mléka si přidáme vanilkový cukr, hnědý cukr a nakonec i kukuřičnou mouku. Za stálého míchání si uvaříme houstnou hmotu. Ještě teplou hmotu navrstvíme na upečený plát těsta a necháme ztuhnout.
  4. Pomerančovou šťávu si dáme ohřát, přidáme rozšlehaná vajíčka s pudinkem a cukrem. Uvaříme houstnou hmotu, kterou nalijeme na bílý krém. Na mírně teplou pomerančovou vrstvu si naskládáme bebe sušenky a necháme vychladnout.
  5. Vrch polijeme rozpuštěnou čokoládou. Nakrájíme na úhledné řezy a podáváme. Dobrou chuť!

Zdroj: Coolinarika

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář