NejRecept.cz Sváteční pečení Vánoce Vánoční cukroví Luxusní řezy MACECHA
Luxusní řezy MACECHA
Recept Luxusní řezy MACECHA
Karambola Karambola    ·   9.11.2014

Luxusní řezy MACECHA

Velmi populární, nadmíru chutné řezy macecha. Neodolatelná chuť, proto neváhejte a vyzkoušejte.

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Suroviny:

3 ks
vejce
120 g
moučkového cukru
50 ml
vody
50 ml
oleje
125 g
polohrubé mouky
1 lžíce
kakaa
1/2 bal.
prášku do pečiva

Vanilkový krém:

1 bal.
vanilkový pudink
3 lžíce
kr. cukru
400 ml
mléka

Šlehačkový krém:

150 ml
smetany ke šlehání
200 ml
zakysané smetany
1 bal.
vanilkový cukr
čokoládová poleva
Postup receptu
Vytisknout
  1. Připravíme si surovimy. Vejce dáme promíchat s cukrem. Přidáme 50 ml vody. Přidáme 50 ml oleje. Pak přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Těsto rozdělíme na dvě části, do jedné přidáme kakao, promícháme.
  2. Světlé těsto vylijeme na plech o rozměrech 23 cm x 32 cm. Tmavé těsto pomocí lžíce přidáme na vrch světlého.
  3. Polovinu mléka na vanilkový krém dáme na oheň sevřít, přidáme cukr, do druhé poloviny vysypeme pudink. Vlijeme do vroucího mléka a uvaříme pudink.
  4. Vanilkový pudink pomocí naběračky navrstvíme na obě těsta. Pomocí vidličky všechny tři těsta spirálovitě promícháme. Vytvoříme si obraz podle svých představ a uměleckých zdatnosti.
  5. Pečeme při 200 stupních asi 30 minut, dáme vychladnout.
  6. Mezitím si vyšleháme šlehačku s vanilkovým cukrem. Přidáme zakysanou smetanu. Šlehačkovou nádivku rozetřeme na koláč.
  7. Libovolně ozdobíme. Dobrou chuť.
    Inspirace z Hobbymanie
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář