NejRecept.cz Dezerty Koláče Luxusní zákusek ,,cherry dáma,,
Luxusní zákusek ,,cherry dáma,,
Recept Luxusní zákusek ,,cherry dáma,,
Mineralka Mineralka    ·   28.8.2015

Luxusní zákusek ,,cherry dáma,,

Vynikající řezy s višňovou vrstvou, vanilkovým krémem a na vrchu rozpuštěna bílá čokoláda se smetanou. Makovo kokosové těsto s lískovými oříšky. Sice se originální zákusek jmenuje cherry dáma jako třešňová dáma, ale já jsem třešně zaměnila za višně a řezy byly opravdu vynikající. Autor: Mineralka

55 min
Čas přípravy
20 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny

Těsto:

150 g
mák
100 g
kokos
100 g
kr. cukr
100 g
lískové oříšky
8 ks
bílky
4 ks
žloutky

Krém:

4 ks
žloutky
2 šálky
mléko
1 bal.
vanilkový pudink
1/2 šálku
kr. cukr
1 lžíce
citronová šťáva
2 lžíce
třešňový likér
250 g
máslo

Dále budeme potřebovat:

450 g
mražené višně
4 lžíce
kr. cukr
2 lžíce
citronová šťáva
2 lžičky
kukuřičný škrob

Vrch:

100 g
bílá čokoláda
dle potřeby
olej
Postup receptu
Vytisknout
  1. Bílky vyšleháme do tuhé pěny a postupně přidáme cukr. Když je hmota tuhá a lesklá, přidáme žloutky - stále jeden po druhém. Pak přidáme mák, kokos, ořechy a jemně vařečkou promícháme.
  2. Těsto navrstvíme do dvou stejných plechů, které jsme vystlali pečícím papírem a pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 170 stupňů cca 20 minut. Upečená těsta necháme vychladnout.
  3. Žloutky, cukr a pudinkový prášek smícháme, přilijeme 1 šálek mléka a důkladně vymícháme hladkou hmotu bez hrudek. Zbylé mléko přivedeme k varu, přidáme rozmíchanou směs a uvaříme hustý pudink, který necháme vychladnout.
  4. Máslo utřeme do pěny, přidáme po lžících vychladlý pudink a vymixujeme hladký krém. Na závěr přidáme citrónovou šťávu a alkohol.
  5. Ovoce dáme do hrnce, přidáme cukr a necháme ho rozpustit. Přidáme citronovou šťávu a promícháme. V misce vymícháme škrob s dvěma lžícemi vody a přidáme do hrnce. Přivedeme k varu a stáhneme z ohně. Necháme mírně vychladnout.
  6. Na jeden upečený plát těsta navrstvíme višňovou hmotu, navrstvíme krém, položíme druhý plát těsta a na vrch rozetřeme polevu z bílé čokolády, kterou připravíme následovně:
  7. Bílou čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a přidáme pár lžic oleje. Dáváme pozor, bílá čokoláda má tendenci srazit se :)
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Alice Magdalena    ·   23.3.2021   ·   Odpovědět   ·  

V rozpisu lískače, v postupu mandle - ořech jako ořech? To ale u mandlí neklapne.

Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář