Luxusní zákusek ,,ÚSTA,,

Recept Luxusní zákusek ,,ÚSTA,,

Přidal: , 17.4.2015

Kategorie: Koláče, Zákusky, Dezerty, Moučníky, Koláče, cukroví

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Velmi působivý zákusek s vanilkovým krémem a kakaovým těstem. Při rozřezání Vás překvapí piškotové ústa. Chuťově je výborný, není vůbec přeslazený a je jemný jako pavučinka. Výborný koláček, který vám doporučuji upéct. Autor: Jaja79

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 17.4.2015

Kategorie: Koláče, Zákusky, Dezerty, Moučníky, Koláče, cukroví

SUROVINY

Těsto:

250 gmáslo
3 lžícekakao
1/2 šálkukr. cukr
1,5 šálkupolohrubá mouka
1 lžícevanilkový cukr
6 ksvejce
2 lžičkyprášku do pečiva
5 lžicvoda
špetkasůl

Pudinkový krém:

600 mlmléka
2 bal.vanilkový pudink
1/5 šálkukr. cukr
1 lžícevanilkový cukr
150 gmáslo

Čokoládová poleva:

100 gmáslo
3/4 šálkumoučkový cukr
2 lžícemléko
2 lžičkykakao
1 lžičkaželatina
4 lžícehorká voda

Dále budeme potřebovat:

200 gkulaté dětské piškoty
1/2 šálkumarmeláda

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. V hrnci rozpustíme máslo, přidáme cukr, vanilkový cukr, kakao a vodu. Povaříme cca 3 minuty a odstraníme z tepla. Necháme ochladit na pokojovou teplotu.
  2. Kulaté piškoty lepíme marmeládou. Slepené je naskládáme na dno formy o velikosti 25 x 35 cm, kterou jsme vyložili papírem na pečení.
  3. Do studené kakaové hmoty, kterou jsme si připravili na začátku přidáme jedno celé vajíčko, žloutky (5 ks) a vymícháme hladkou hmotu. Následně přidáme mouku, prášek do pečiva a znovu vymícháme. Bílky vyšleháme se špetkou soli na tuhý sníh, který jemně vmícháme vařečkou do kakaové hmoty. Těsto navrstvíme na piškoty a pěkně uhladíme. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů cca 40-45 minut. Koláč po upečení necháme vychladnout.
  4. Krém:
    V 1 šálku mléka rozmícháme pudinkové prášky. Zbylé mléko nalijeme do hrnce, přidáme máslo, kr. a vanilkový cukr. Když nám hmota začne vřít, přidáme mléko s pudinkovým práškem a uvaříme hustý krém, který ihned nalijeme na upečené těsto. Pěkně uhladíme a odložíme do chladničky.
  5. Glazura:
    Želatinu připravíme v horké vodě podle návodu na obalu. Do malého hrnce dáme máslo, moučkový cukr, kakao, mléko a na mírném ohni necháme rozpustit - ne vařit! Když se cukr rozpustil, odstavíme z ohně, přidáme želatinu a promícháme. Necháme vychladnout na pokojovou teplotu a navrstvíme na pudinkový krém. Necháme ztuhnout a podáváme. Dobrou chuť!
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit