NejRecept.cz Dezerty Koláče Luxusní zákusek ,,ÚSTA,,
Luxusní zákusek ,,ÚSTA,,
Recept Luxusní zákusek ,,ÚSTA,,
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Jaja79

Velmi působivý zákusek s vanilkovým krémem a kakaovým těstem. Při rozřezání Vás překvapí piškotové ústa. Chuťově je výborný, není vůbec přeslazený a je jemný jako pavučinka. Výborný koláček, který vám doporučuji upéct. Autor: Jaja79

Jaja79    ·   17.4.2015

Luxusní zákusek ,,ÚSTA,,

Velmi působivý zákusek s vanilkovým krémem a kakaovým těstem. Při rozřezání Vás překvapí piškotové ústa. Chuťově je výborný, není vůbec přeslazený a je jemný jako pavučinka. Výborný koláček, který vám doporučuji upéct. Autor: Jaja79

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Těsto:

250 g
máslo
3 lžíce
kakao
1/2 šálku
kr. cukr
1,5 šálku
polohrubá mouka
1 lžíce
vanilkový cukr
6 ks
vejce
2 lžičky
prášku do pečiva
5 lžic
voda
špetka
sůl

Pudinkový krém:

600 ml
mléka
2 bal.
vanilkový pudink
1/5 šálku
kr. cukr
1 lžíce
vanilkový cukr
150 g
máslo

Čokoládová poleva:

100 g
máslo
3/4 šálku
moučkový cukr
2 lžíce
mléko
2 lžičky
kakao
1 lžička
želatina
4 lžíce
horká voda

Dále budeme potřebovat:

200 g
kulaté dětské piškoty
1/2 šálku
marmeláda
Postup receptu
Vytisknout
  1. V hrnci rozpustíme máslo, přidáme cukr, vanilkový cukr, kakao a vodu. Povaříme cca 3 minuty a odstraníme z tepla. Necháme ochladit na pokojovou teplotu.
  2. Kulaté piškoty lepíme marmeládou. Slepené je naskládáme na dno formy o velikosti 25 x 35 cm, kterou jsme vyložili papírem na pečení.
  3. Do studené kakaové hmoty, kterou jsme si připravili na začátku přidáme jedno celé vajíčko, žloutky (5 ks) a vymícháme hladkou hmotu. Následně přidáme mouku, prášek do pečiva a znovu vymícháme. Bílky vyšleháme se špetkou soli na tuhý sníh, který jemně vmícháme vařečkou do kakaové hmoty. Těsto navrstvíme na piškoty a pěkně uhladíme. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů cca 40-45 minut. Koláč po upečení necháme vychladnout.
  4. Krém:
    V 1 šálku mléka rozmícháme pudinkové prášky. Zbylé mléko nalijeme do hrnce, přidáme máslo, kr. a vanilkový cukr. Když nám hmota začne vřít, přidáme mléko s pudinkovým práškem a uvaříme hustý krém, který ihned nalijeme na upečené těsto. Pěkně uhladíme a odložíme do chladničky.
  5. Glazura:
    Želatinu připravíme v horké vodě podle návodu na obalu. Do malého hrnce dáme máslo, moučkový cukr, kakao, mléko a na mírném ohni necháme rozpustit - ne vařit! Když se cukr rozpustil, odstavíme z ohně, přidáme želatinu a promícháme. Necháme vychladnout na pokojovou teplotu a navrstvíme na pudinkový krém. Necháme ztuhnout a podáváme. Dobrou chuť!
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář