NejRecept.cz Dezerty Rolády Sladké rolády Lžícový recept podle Petry na královskou dvoubarevnou čokoládovou roládu
Lžícový recept podle Petry na královskou dvoubarevnou čokoládovou roládu
Lžícový recept podle Petry na královskou dvoubarevnou čokoládovou roládu
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Petra H

Představujeme vám klasickou dvoubarevnou roládu, která je na přípravu velmi jednoduchá, ale zároveň působí efektně a chutná naprosto skvěle. Tato vynikající čokoládová roláda je plná jemného světlého a tmavého krému, což jí dodává neodolatelnou chuť. Perfektní pro jakoukoliv příležitost, od rodinných oslav až po posezení s přáteli. Vyzkoušejte tento lahodný dezert, který potěší všechny milovníky čokolády a sladkých pochoutek. Dobrou chuť!

Petra H Petra H    ·   28.6.2024

Lžícový recept podle Petry na královskou dvoubarevnou čokoládovou roládu

Představujeme vám klasickou dvoubarevnou roládu, která je na přípravu velmi jednoduchá, ale zároveň působí efektně a chutná naprosto skvěle. Tato vynikající čokoládová roláda je plná jemného světlého a tmavého krému, což jí dodává neodolatelnou chuť. Perfektní pro jakoukoliv příležitost, od rodinných oslav až po posezení s přáteli. Vyzkoušejte tento lahodný dezert, který potěší všechny milovníky čokolády a sladkých pochoutek. Dobrou chuť!

55 min
Čas přípravy
25 min
Čas vaření
Suroviny

Těsto:

7 ks
vejce
10 lžic
krystalový cukr
1 lžíce
kakao
3 lžíce
polohrubá mouka
1/2 lžičky
jedlá soda

Krém:

4 ks
vejce
100 g
krystalový cukr
4 lžíce
hladká mouka
300 ml
mléko
2 tabulky
tmavá čokoláda
250 g
máslo
Postup receptu
Vytisknout
55 min
Čas přípravy
25 min
Čas vaření
  1. Mouku smícháme s cukrem, kakaem, jedlou sodou a žloutky. Jemně vmícháme ušlehaný sníh z bílků. Připravené těsto rozprostřeme do pekáče vyloženého pečicím papírem a pečeme přibližně 25 minut při teplotě 180 stupňů.
  2. Upečené těsto vyjmeme z trouby a okamžitě ho srolujeme spolu s navlhčenou utěrkou.
  3. Do mléka přidáme mouku, cukr a vajíčka. Důkladně promícháme, aby nevznikly hrudky, a směs přivedeme k varu. Vaříme, dokud nezhoustne. Hustou kaši sundáme z ohně a přidáme máslo, které rozpustíme mícháním. Hmotu rozdělíme na dvě poloviny a do jedné z nich přidáme nalámanou čokoládu.
  4. Roládu rozvineme, potřeme ji světlým a tmavým krémem, a poté ji opatrně znovu srolujeme.
  5. Necháme roládu ztuhnout a poté ji ozdobíme podle vlastní fantazie. Dobrou chuť!
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář