Maďarské škvarkové pagáče pro šťastného manžela
Manžel mi už asi týden vzpomínal, že jeho chuťové pohárky by potěšilo právě toto. Těsto je jemnější než klasické a chuťově je to bomba. Určitě vyzkoušejte. Autor: Jaja
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Čas přípravy:
Čas vaření:
SUROVINY
500 ghladká mouka
1 bal.prášek do pečiva
100 gvepřové sádlo
2 ksvejce
1 lžičkasůl
250 gškvarky
podle potřebyzakysaná smetana
- Hladkou mouku prosejeme do misky, přidáme prášek do pečiva, měkké sádlo, vajíčko, sůl a podle potřeby přidáváme i zakysanou smetanu.
- Vypracujeme hladké těsto, které každou půl hodinu 4x překládáme ze stran do středu, abychom získali pěkné vrstvy. Když těsto překládáme, stále vrch posypeme škvarky. Tak vzniknou pěkné škvarkové vrstvy.
- Po posledním přeložení trošku těsto rozválíme a vykrojíme kolečka, která ukládáme na papírem vyložený plech, potřeme vajíčkem a pečeme.
Doba přípravy 45min každou půl hodinu 4x přeložíme ,to nedává vůbec smysl 🤣