Maďarský guláš s bramborem

Klasika pro chlapy. Vydatný oběd. Dobrou chuť!

Přidal:, 9.5.2015
Kategorie: Guláš, Oběd, Polévky
Recept Maďarský guláš s bramborem

Suroviny

Ingredience:
600 ghovězí kližka
2-3 lžícevepřového sádla/máslo
4-5 kscibulí
5 stroužkůčesneku
1 lžícesladké mleté ​​papriky
1 lžičkamleté ​​pálivé papriky
1 lžícerajčatového PROTLAKY
3 kspapriky, zelené
2-3 ksrajčata
4 ksstřední brambory
sůl
mletý pepř na dochucení

Postup přípravy

  1. Omyté maso nakrájíme na větší kostky. V kastrole se silným dnem zpěníme na rozehřátém másle/sádle cibuli a česnek, přidáme maso a zprudka opečeme za stálého míchání ze všech stran, až se maso na povrchu zatáhne.Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce
  2. Dále ho opékáme na mírnějším ohni bez podlití, dokud se šťáva nevydusí na tuk. Guláš tak získá pěknou barvu a výraznou chuť. Osolíme, odstavíme z ohně a vmícháme mletou sladkou i pálivou papriku, promícháme, přidáme rajčatový protlak a podlijeme trochou teplé vody, maximálně do poloviny výšky masa, aby se dusilo, a ne vařilo.
  3. Kastrol vrátíme na oheň a pod poklicí dusíme doměkka. Podléváme pouze tehdy, když se všechna šťáva vydusí a hrozí připálení, lepší je dusit maso ve vlastní šťávě.Tip: Jahodový džem bez chemie
  4. Když je maso téměř měkké, přidáme na kostky nakrájené brambory, papriky a rajčata a dodusíme pod poklicí doměkka, trvá to asi dalších 20 minut.
  5. Nakonec guláš podle gusta dochutíme solí a mletým pepřem a podáváme nejlépe s čerstvým bílým pečivem nebo chlebem.Tip: Skvělé tvarohové palačinky bez mouky

Děkujeme za povolení k sdílení receptu od skvělé
kuchařky - Naďa Indruchová

Zdroj: Vaření s Tomem