Maďarský králičí paprikáš

Přidal: Morjana, 18.1.2017
Kategorie: Králičí maso, Maso, Oběd
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Fantastické hlavní jídlo, které je vhodné nejen pro chlapy. Vždyť přece i my ženy chceme chutný a vydatný oběd. Někdo má v oblibě sladké hlavní jídla, někdo má rád smetanové omáčky, někdomá rád jídla bez masa a my doma máme nejraději toto jídlo. Králíka někdy obměňuji za pečené hovězí nebo vepřové maso a už jsem to připravovala i z kuřecích prsou. Knedlík nebo noky jako příloha a opečená slanina musí být k tomu :) Autor: Morjana
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Přidal: Morjana, 18.1.2017
Kategorie: Králičí maso, Maso, Oběd
SUROVINY
dle potřebykráličí maso
2 lžícemásla
2 ksvětší cibule
dle chutisůl, mletý pepř bobkový list
2 lžícesladké papriky
400 mlmasového vývaru
200 mlsmetany (může být i zakysaná)
2 lžícemouky
- Na másle zpěníme cibulku.
- Přidáme na ni maso, které jsme osolili a opepřili, přidáme také bobkový list.
- Promícháme a jemně opečeme, zaprášíme mletou paprikou, promícháme a podlijeme vývarem. Vaříme do měkka.
- Až je maso měkké, vyjmeme ho, omáčku přecedíme a do čisté omáčky vlijeme smetanu, ve které jsme rozšlehali mouku a pozvolna vaříme.
- Podáváme s haluškami, gnocchi - posypeme opraženou slaninkou.
KOMENTÁŘE K RECEPTU