Maďarský králičí paprikáš

Fantastické hlavní jídlo, které je vhodné nejen pro chlapy. Vždyť přece i my ženy chceme chutný a vydatný oběd. Někdo má v oblibě sladké hlavní jídla, někdo má rád smetanové omáčky, někdomá rád jídla bez masa a my doma máme nejraději toto jídlo. Králíka někdy obměňuji za pečené hovězí nebo vepřové maso a už jsem to připravovala i z kuřecích prsou. Knedlík nebo noky jako příloha a opečená slanina musí být k tomu :) Autor: Morjana

Přidal:, 18.1.2017
Kategorie: Hlavní jídla
Maďarský králičí paprikáš

Suroviny

dle potřebykráličí maso
2 lžícemásla
2 ksvětší cibule
dle chutisůl, mletý pepř bobkový list
2 lžícesladké papriky
400 mlmasového vývaru
200 mlsmetany (může být i zakysaná)
2 lžícemouky

Postup přípravy

  1. Na másle zpěníme cibulku.
  2. Přidáme na ni maso, které jsme osolili a opepřili, přidáme také bobkový list.
  3. Promícháme a jemně opečeme, zaprášíme mletou paprikou, promícháme a podlijeme vývarem. Vaříme do měkka. 
  4. Až je maso měkké, vyjmeme ho, omáčku přecedíme a do čisté omáčky vlijeme smetanu, ve které jsme rozšlehali mouku a pozvolna vaříme.
  5. Podáváme s haluškami, gnocchi - posypeme opraženou slaninkou.