NejRecept.cz Maso Králičí maso Maďarský králičí paprikáš
Maďarský králičí paprikáš
Recept Maďarský králičí paprikáš
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Morjana Morjana    ·   18.1.2017

Maďarský králičí paprikáš

Fantastické hlavní jídlo, které je vhodné nejen pro chlapy. Vždyť přece i my ženy chceme chutný a vydatný oběd. Někdo má v oblibě sladké hlavní jídla, někdo má rád smetanové omáčky, někdomá rád jídla bez masa a my doma máme nejraději toto jídlo. Králíka někdy obměňuji za pečené hovězí nebo vepřové maso a už jsem to připravovala i z kuřecích prsou. Knedlík nebo noky jako příloha a opečená slanina musí být k tomu :) Autor: Morjana

Suroviny
dle potřeby
králičí maso
2 lžíce
másla
2 ks
větší cibule
dle chuti
sůl, mletý pepř bobkový list
2 lžíce
sladké papriky
400 ml
masového vývaru
200 ml
smetany (může být i zakysaná)
2 lžíce
mouky
Postup receptu
Vytisknout
  1. Na másle zpěníme cibulku.
  2. Přidáme na ni maso, které jsme osolili a opepřili, přidáme také bobkový list.
  3. Promícháme a jemně opečeme, zaprášíme mletou paprikou, promícháme a podlijeme vývarem. Vaříme do měkka. 
  4. Až je maso měkké, vyjmeme ho, omáčku přecedíme a do čisté omáčky vlijeme smetanu, ve které jsme rozšlehali mouku a pozvolna vaříme.
  5. Podáváme s haluškami, gnocchi - posypeme opraženou slaninkou.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář