NejRecept.cz Pečivo Rohlíky Majolkové rohlíky
Majolkové rohlíky
Recept Majolkové rohlíky
Danula Vašíčková    ·   30.1.2020

Majolkové rohlíky

Pivní rohlíky u nás jednoznačně vedou a podle slov mých drahoušků bych je mohla dělat každý den. Ale byla by to velká nuda, péct pořád jedno a to samé beze změny. Samozřejmě všichni "detektivové" hned odhalili, že "jsou dneska zase nějaký jiný, že jo" :D :D :D Ale nefrfňají, už si zvykli být za "pokusné králíky". Takže dneska tyhle... Autor: Danula

45 min
Čas přípravy
20 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny
250 ml
vlažného mléka
1 kostka
čerstvého drožd
500 g
hladké mouky
2 lžíce
oleje
80 g
majonézy
3 lžičky
cukru
1 a 1/2 lžičky
soli
1 lžička
drceného kmínu
mimo to vejce na potření
Postup receptu
Vytisknout
  1. Zaděláno a vykynuto v pekárně, rozdělit na 10 dílů, nechat pod igelitem asi 10 minut odpočinout, pak umotat rohlíky, uložit na plech s pečícím papírem a nechat asi 45 minut kynout.
  2. Poté potřít rozšlehaným vejcem, lze posypat podle chuti kmínem, solí, semínky apod. a péct asi 20 minut na 180 stupňů.
  3. Z těsta lze tvarovat nejen rohlíky, ale i housky, pletýnky, bagety, bulky, veky apod.
Komentáře k receptu
Maminka19@seznam.cz    ·   4.2.2020   ·   Odpovědět   ·  

Měla by jste prosím recept i na ty pivní rohlíky? Mám ráda vaše recepty tak chci jít na jistotu :)

Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář