Majolkové veky s hermelínovou pomazánkou

Přidal: Danula Vašíčková, 17.4.2019
Kategorie: Pomazánky, Sýrová pomazánka, Hermelinová, Veky a bagety, Pečivo
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Ruku na srdce...Kolik rodinných oslav se u vás doma obešlo bez chlebíčků? A co teprve, když je dost času i na to, upéct si vlastní domácí veky a "upatlat" nějakou tu dobrou pomazánku... Jen Kuba tedy chlebíčkům moc neholduje a chystá se obložit si talíř podle svého gusta. Tak se mi tu motá pod nohy a pečlivě si vybírá potřebné ingredience. Autor: Danka
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Přidal: Danula Vašíčková, 17.4.2019
Kategorie: Pomazánky, Sýrová pomazánka, Hermelinová, Veky a bagety, Pečivo
Čas přípravy:
Čas vaření:
SUROVINY
Veky:
250 mlvlažného mléka
1 kostkačerstvého droždí
500 ghladké mouky
2 lžíceoleje
80 gmajonézy
3 lžičkycukru
1 a 1/2 lžičkysoli
1 lžičkadrceného kmínu
Pomazánka:
2 ksHermelíny
200 gšunky
4 ksnatvrdo vařená vejce
3 kssterilované okurky
1 ksstředně velká cibule
100 gtaveného sýra
majonéza
zakysaná smetana
sůl
mletý černý pepř
mletá sladká paprika
- Zaděláno a vykynuto v pekárně, rozdělit na 2 díly, nechat pod igelitem asi 10 minut odpočinout, pak vytvarovat veky na pečící papír a nechat asi 45 minut kynout (já dávám kynout do svých "forem" z krabic od Caro směsi, večky jsou pak pěkně oblé
).
- Pak potřít rozšlehaným vejcem a péct asi 10 minut na 200 a pak ještě 10 minut na 180 stupňů. Z těsta lze tvarovat i housky, pletýnky, rohlíky, atd.
- Pomazánka: 2 Hermelíny (na kostičky), 200g šunky (nahrubo nastrouhat nebo nakrájet na jemné nudličky), 4 natvrdo vařená vejce (na kostičky), 3 sterilované okurky (na kostičky), 1 středně velká cibule (nadrobno), 100g taveného sýra, majonéza, zakysaná smetana, sůl, mletý černý pepř, mletá sladká paprika.
- Umícháme a necháme uležet v ledničce, nejlépe přes noc.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Majolkové sendviče s hermelínovou nátierkou.
KOMENTÁŘE K RECEPTU