Maková bábovka

Maková bábovka. Pokud i vašim oblíbeným dezertem jsou bábovky a už si myslíte, že jste vyzkoušeli všechny, tak věřte, že recepty se dají obměňovat na milión způsobů. Já jsem tentokrát vymyslela tuto makovou. Je fantastická, až sliny mi znovu tečou i když vím, že už nezůstal ani jeden kousek. Autor receptu: Romča

Přidal:, 11.6.2015
Kategorie: Bábovky, Dezerty, Moučníky
Recept Maková bábovka

Suroviny

Budeme potřebovat:
300 gpolohrubé mouky
150-200 gcukru
2 ksvejce
80 gvlahého másla
3 dclmléka
1 bal.kypřící prášek
1/2 kscitronu - kůra
150 gmletého máku
1 luskvanilka

Postup přípravy

  1. Všechny suché ingredience dobře promícháme a postupně vmícháme ostatní přísady.Tip: Jahodový džem bez chemie
  2. Těsto dáme do vymazané formy, vymažeme olejem a vysypeme moukou nebo můžeme použít i kokos a pečeme na 180-200 stupňů asi 40 minut.
  3. Bábovka je chutná, vláčná. Vrch posypeme moučkovým cukrem a podáváme. Dobrou chuť!Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.