Maková roláda s tvarohem a povidly

Přidal: NejLucka, 11.7.2016
Kategorie: Rolády, Sladké rolády, Dezerty, Moučníky, Podle ovoce, Švestky
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Kombinace tvarohu, máku a povidel asi nikoho z nás nepřekvapí, typická je především u kynutých koláčů nebo buchet. Během pár minut máte upečeno, namazáno, srolováno a po krátkém chlazení už můžete krájet. Autor: Mila
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Přidal: NejLucka, 11.7.2016
Kategorie: Rolády, Sladké rolády, Dezerty, Moučníky, Podle ovoce, Švestky
SUROVINY
Těsto:
3 ksvejce, bílky a žloutky zvlášť
80 gkrupicového cukru
60 ghladké mouky
40 gmletého máku
1 lžícevanilkového cukru
Tvarohový krém:
250 gtvarohu v kostce (ne vaničkový)
125 gmascarpone
1-2 lžícehustého bílého jogurtu (smetanový, řecký)
60-70 gmoučkového cukru (případně více dle chuti)
1 lžičkavanilkového cukru
+ švestková povidla na potření rolády
- Troubu předehřejte na 200 stupňů, velký plech vyložte pečícím papírem.
- Žloutky vyšlehejte s polovinou krupicového cukru a vanilkovým cukrem do husté pěny. Bílky vyšlehejte se zbylým cukrem na pevný sníh. Obě hmoty zlehka spojte a opatrně vmíchejte prosátou mouku a mletý mák.
- Hmotu rozetřete na plech vyložený pečicím papírem (cca 30 x 40 cm) a pečte v troubě předehřáté na 200 stupňů asi 8 minut. Po upečení plát sejměte z plechu, poprašte moučkovým cukrem a otočte na papír nebo utěrku. Nechte vychladnout, pak papír opatrně sloupněte.
- Tvaroh, jogurt a mascarpone společně promixujte, nejlépe to jde ve food procesoru nebo nádobě k tyčovému mixéru. Cílem je tvaroh zjemnit, odstranit případné hrudky. Přidejte moučkový a vanilkový cukr a dobře prošlehejte. Podle chuti můžete přisladit.
Můj blog: Víkendové pečení
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Maková roláda s tvarohom a lekvárom.
KOMENTÁŘE K RECEPTU