NejRecept.cz Dezerty Rolády Sladké rolády Maková roláda se smetanovým krémem. Lžícový recept, na který nepotřebujete odměrky.
Maková roláda se smetanovým krémem. Lžícový recept, na který nepotřebujete odměrky.
Maková roláda se smetanovým krémem. Lžícový recept, na který nepotřebujete odměrky.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Jana Pacnerová

Maková roláda je lahodný dezert, který potěší všechny milovníky sladkého. Její jemné těsto v kombinaci s bohatou krémovou náplní vytváří dokonalou souhru chutí, která se rozplývá na jazyku. Tento recept je ideální pro jakoukoliv příležitost, od rodinných setkání až po oslavy. Autor: Jana Pacnerová

Naďa Černá Naďa Černá    ·   12.8.2024

Maková roláda se smetanovým krémem. Lžícový recept, na který nepotřebujete odměrky.

Maková roláda je lahodný dezert, který potěší všechny milovníky sladkého. Její jemné těsto v kombinaci s bohatou krémovou náplní vytváří dokonalou souhru chutí, která se rozplývá na jazyku. Tento recept je ideální pro jakoukoliv příležitost, od rodinných setkání až po oslavy. Autor: Jana Pacnerová

20 min
Čas přípravy
10 min
Čas vaření
Suroviny

Těsto

5 ks
žloutky
5 ks
bílky
5 lžic
cukr
5 lžic
polohrubá mouka
1 lžíce
mák
špetka soli

Krém

1 ks
tvaroh
1 ks
33 % smetana ke šlehání
podle chuti
cukr
3 lžíce
marmeláda podle chuti
Postup receptu
Vytisknout
20 min
Čas přípravy
10 min
Čas vaření

Maková roláda má lehké piškotové těsto, se kterým se velmi dobře pracuje. Aby nebyla suchá, doplňuje ji jemný šlehačkový krém. Před podáváním doporučujeme roládu posypat moučkovým cukrem. A pokud byste měli chuť na něco svěžího, ozdobte ji několika jahodami nebo malinami.

  1. Žloutky s cukrem vyšleháme do pěny a postupně k nim přidáme polohrubou mouku, mák, sůl a sníh z bílků.
  2. Hotové těsto vylijeme na plech a pečeme při teplotě přibližně 200 °C po dobu 8 až 10 minut.
  3. Mezitím si připravíme náplň. V misce vyšleháme tvaroh, smetanu, cukr a tři lžíce marmelády.
  4. Na upečené těsto rozetřeme náplň a ještě teplé zarolujeme. Roládu necháme vychladnout a následně nakrájíme.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář