Makové okaté řezy /fotorecept/

Přidal: Izabella929@azet.sk, 23.10.2017
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Toto je klasické linzerové těsto. U nás doma se mu říká linzerové, někde toto těsto můžete znát i jako linecké. Je křehké a zákusky jsou velmi chutné a trvanlivé. Autor: Izabelka
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Přidal: Izabella929@azet.sk, 23.10.2017
SUROVINY
Těsto:
500 ghladká mouka speciál
200 gmáslo
180 gmoučkový cukr
6 ksžloutky
1/2 dlmléko
1/2 bal.prášek do pečiva
Nádivka:
6 ksbílky
200 gmoučkový cukr
1 bal.vanilka
200 gmletý mák
1 kscitr. šťáva i kůra
4 PLmeruňkový džem domácí
Poleva:
200 ghořká čokoláda
1 PLmáslo
1 PLsmetana
- Připravila jsem si nejprve těsto: Mouku jsem prosála, přidala jsem máslo, moučkový cukr, žloutky a prášek do pečiva. V malých dávkách jsem během hnětení přidávala mléko.
- Těsto jsem dobře vypracovala a rozvážila na tři stejné části. Těsto jsem nechala půl hodinu odpočívat, zatím jsem si připravila nádivku.
- Utřela jsem bílky na tuhý sníh a v malých dávkách jsem do něj zamíchala cukr. Přidala jsem i vanilku. Nastrouhala jsem citronovou kůru a přidala šťávu. Opatrně v malých dávkách jsem vmíchala mletý mák. Nádivku jsem vylila na tyčinky a urovnala.
- Třetí těsto jsem vyválela a zakryla jsem makovou nádivku. Těsto jsem před pečením propíchala vidličkou.
KOMENTÁŘE K RECEPTU