Makové škubánky

Recept Makové škubánky

Přidal: , 3.6.2015

Kategorie: Oběd

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Sladké hlavní jídlo, které má každý rád. Autor: Romča

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 3.6.2015

Kategorie: Oběd

SUROVINY

Budeme potřebovat:

900 guvařených brambor ve slupce
dle chutisůl
1 ksvejce
300 ghrubé krupice
100 ghrubé mouky
podle libostimáslo na polití
dle libosticukr a mák na posyp

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Brambory uvaříme den předem a nastrouháme je na jemném struhadle. Přidáme další suroviny a propracujeme těsto a vytvoříme válečky, které nakrájíme na malé kousky. Uděláme z nich malé šlejšky a uvaříme ve vroucí vodě. Když vyplavou, jsou hotové. Vaříme asi 3-4 minuty. Na talíři posypeme mákem a cukrem a polijeme rozehřátým máslem.
  2. Další variantou tohoto těsta jsou jablkové knedlíky. Do tohoto těsta nakrájíme nadrobno oloupaná jablka a přidáme ještě trochu hrubé krupice. Uvaříme knedlíčky , které na talíři posypeme mletými ořechy a cukrem a polijeme máslem nebo javorovým sirupem.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit