Makové šúlanky s cukrem

Klasické starodávné hlavní jídlo, které si zamilujete hned po prvním ochutnání. Pokud máte rádi mák, tak nepřehlédněte tento recept. Já dávám hodně máku, je to moje oblíbená surovina v kuchyni. Dokonce i halušky si dělávám s mákem nebo pokud zůstanou starší rohlíky, ty namočím do mléka a přidám mák a moje hlavní jídlo je hotové za 3 minuty. Autor: Triniti

Přidal:, 20.7.2018
Kategorie: Hlavní jídla
Čas přípravy:
Čas vaření:
Recept Makové šúlanky s cukrem

Suroviny

Těsto:
1 kgbrambory
1 ksvajíčko
špetkasůl
300 ghrubá mouka
Dále:
mletý mák
moučkový cukr
máslo na přelití

Postup přípravy

  1. Z uvařených a vychladlých brambor, vajíčka, špetky soli a hrubé mouky vypracujeme hladké těsto, ze kterého oddělujeme menší kousky, vytvarujeme "provázek" a následně nakrájíme na menší kousky.Tip: Sbírka 12 nejlepších punčových zákusků, které můžete připravit na Velikonoce
  2. Každý kousek zpracujeme v ruce a házíme do vroucí vody.
  3. Tam je vaříme asi 8 minut.Tip: Velikonoční tlačenka se salámem a zeleninou
  4. Pomocí síta přecedíme a na talíři přelijeme máslem. Posypeme mákem a moučkovým cukrem.