Makové šúlanky s cukrem

Recept Makové šúlanky s cukrem

Přidal: , 20.7.2018

Kategorie: Oběd

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Klasické starodávné hlavní jídlo, které si zamilujete hned po prvním ochutnání. Pokud máte rádi mák, tak nepřehlédněte tento recept. Já dávám hodně máku, je to moje oblíbená surovina v kuchyni. Dokonce i halušky si dělávám s mákem nebo pokud zůstanou starší rohlíky, ty namočím do mléka a přidám mák a moje hlavní jídlo je hotové za 3 minuty. Autor: Triniti

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 20.7.2018

Kategorie: Oběd

Čas přípravy:
Čas vaření:

SUROVINY

Těsto:

1 kgbrambory
1 ksvajíčko
špetkasůl
300 ghrubá mouka

Dále:

mletý mák
moučkový cukr
máslo na přelití

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Z uvařených a vychladlých brambor, vajíčka, špetky soli a hrubé mouky vypracujeme hladké těsto, ze kterého oddělujeme menší kousky, vytvarujeme "provázek" a následně nakrájíme na menší kousky.
  2. Každý kousek zpracujeme v ruce a házíme do vroucí vody.
  3. Tam je vaříme asi 8 minut.
  4. Pomocí síta přecedíme a na talíři přelijeme máslem. Posypeme mákem a moučkovým cukrem.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit