Makovo-ořechový zákusek (bez mouky)

Recept Makovo-ořechový zákusek (bez mouky)

Přidal: , 15.2.2016

Kategorie: Koláče, Zákusky, Dezerty, Moučníky

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Zákusek je bez špetky mouky. Jsou použity pouze mleté ​​ořechy a mák. Vřele doporučuji vyzkoušet. Autor: Aďka

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 15.2.2016

Kategorie: Koláče, Zákusky, Dezerty, Moučníky

SUROVINY

Těsto:

150 gmletý mák
150 gmleté ​​ořechy
2 lžičkyprášku do pečiva
9 ksvejce
špetkasůl
190 gmáslo
200 gmoučkový cukr
70 mlovocný sirup (u mě malinový)
trochu rumu nebo esence
džem na potření

Čokoládová poleva:

100 gčokoláda na vaření
100 gztužený tuk

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Mletý mák, mleté ​​oříšky a prášek do pečiva zamícháme v misce. Máslo s moučkovým cukrem utřeme do pěny, přidáme jedno žloutek po druhém a za každým důkladně mixérem vyšleháme. Přidáme ovocný sirup, rum nebo esenci a krátce mixérem spojíme. Přidáme makovo-ořechovou směs a ručně, pouze vařečkou ji promícháme. Z bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh. Opatrně ho vmícháme do celé masy a takto připravené těsto vylijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech (30x40 cm).
  2. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů zhruba 20 minut. Kontrolujeme špejlí. Na vychladlý koláč natřeme džem a polijeme ho čokoládovou polevou.
  3. Čokoládová poleva:
    Nad párou za stálého míchání rozpustíme čokoládu a ceru. Polevu nechte ztuhnout při pokojové teplotě, nebude tak praskat při krájení.

* Tip: pokud někomu vadí i trochu mouky na vysypání plechu, vyložte plech pečícím papírem.

Zdroj: Adkas-tastyfood

PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit