NejRecept.cz Dezerty Moučníky Makovo oříškové žerbó řezy
Makovo oříškové žerbó řezy
Recept Makovo oříškové žerbó řezy
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Petra H Petra H    ·   20.6.2016

Makovo oříškové žerbó řezy

Tajemstvím koláčků našich babiček byla hlavně láska, se kterou koláče připravovali. Tradiční recept na oříškově makové řezy. Autor: Petra H.

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Těsto:

500 g
hladká mouka
200 g
máslo
100 g
moučkový cukr
1/2 ks
citron - kůra
1/2 lžičky
sůl
1 ks
vejce
100 ml
mléka
20 g
čerstvé droždí

Náplň:

200 g
mleté vlašské ořechy
100 g
mletý mák
150 g
kr. cukr
meruňkový džem
borůvkový džem
Postup receptu
Vytisknout
  1. Připravíme si plech o velikosti 25 x 35 cm. Dno vymažeme tenkou vrstvou másla.
  2. Ze všech surovin na přípravu těsta zpracujeme kuličku, kterou zabalíme do potravinářské fólie a odložíme do lednice na minimálně půl hodinu.
  3. Po půl hodině těsto vyjmeme, rozdělíme ho na 4 stejné části a na pracovní desce ho rozválíme na velikost plechu.
  4. Plát těsta uložíme na dno formy, potřeme meruňkovou marmeládou, posypeme oříšky, polovinou cukru, položíme druhý plát těsta, který potřeme borůvkovou marmeládou a posypeme mletým mákem. Zakryjeme třetím těstem, potřeme meruňkovou marmeládou a navrstvíme zbylé oříšky a cukr. Zakryjeme posledním těstem.
  5. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů cca 40 minut. Po upečení koláč vyjmeme, necháme vychladnout a vrch posypeme moučkovým cukrem.
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář