NejRecept.cz Dezerty Moučníky Makovo tvarohové řezy s křupavými mandličky
Makovo tvarohové řezy s křupavými mandličky
Recept Makovo tvarohové řezy s křupavými mandličky
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
adkas adkas    ·   8.8.2018

Makovo tvarohové řezy s křupavými mandličky

Při pečení těchto řezů jsem myslela na svou sestru. Ona je totižto milovnice máku. Doufám, že ji tento recept potěší. Mé rodině velmi chutnal. Mák a tvaroh přece k sobě neskutečně jde. Chuť tohoto koláče vyzdvihuje kyselý džem, já jsem použila džem z černého rybízu. No a tou pomyslnou třešničkou jsou pražené plátky mandlí. Jejich nevýhodou je, že když postojí v chladničce, tak na druhý den jsou trochu navlhlé a tak ztratí svoji křupavost. Mně osobně to nevadí, ale na tomto zákusku bych si klidně věděla představit i čokoládovou polevu. Autor: Adkas

40 min
Čas přípravy
20 min
Čas vaření
Suroviny
Těsto (2x):
3 ks vejce
110 g kr. cukr
60 g mletý mák
60 g polohrubá mouka
1 lžičku prášku do pečiva
1 ČL olej
1 PL horká voda
špetka sůl
krém:
1 kg jemný tvaroh
150 g moučkový cukr
200 g máslo
20 g ýelatína
80 ml voda
1/2 lžičky mandlová esence
dále:
mandlové lupínky
kyselý džem
Postup receptu
Vytisknout
  1. Bílky vyšleháme se špetkou soli do tuhé pěny, postupně přidáváme cukr a šleháme, dokud nedostaneme tuhý lesklý sníh. V menší misce vyšleháme vidličkou žloutky s olejem a vodou. Za stálého šlehání je přidáme do bílkové pěny. Pak už jen ručně zašleháme prosátou mouku smíchanou s mákem a práškem do pečiva. Vylijeme na plech vyložený papírem na pečení a dáme péct. Pečeme na 180 stupňů asi 20 minut. Doba pečení je orientační, každá trouba peče jinak. Je to tenké těsto, netřeba ho zbytečně sušit. Takto upečeme ještě jedno těsto.
  2. Mandle opražíme na suché pánvi a odstavíme bokem.
  3. Želatinu zalijeme vodou. Máslo s cukrem našleháme do pěny. Postupně zašleháme tvaroh a přidáme mandlovou esenci. Želatinu na mírném ohni za stálého míchání zahřejeme, dokud je tekutá, ale nesmí se vařit. Asi dvě lžíce z tvarohové směsi přidáme do rozpuštěné želatiny, dobře vymícháme a zašleháme želatinovou směs do celé tvarohové hmoty. Asi 3-4 PL krému odložíme bokem / na vrch koláče /.
  4. Z těsta stáhneme papír, vrátíme zpět do formy a potřeme povrch džemem. Na džem rovnoměrně naneseme krém. Druhé těsto také potřeme džemem a potřenou částí zakryjeme krém. Velmi jemně zatlačíme, vrch potřeme odloženým krémem a posypeme mandlemi. Odložíme do lednice ztuhnout.

Můj blog: Adkas-tastyfood

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář