Makovo tvarohové řezy s rajčatovým džemem (fotorecept)

Dnes vám přináším recept na výborné makovo tvarohové řezy. Použila jsem na potírání korpusů vlastní rajčatový džem, který si zvyknu vařit každý rok. Letos jsem džem dělala znovu, protože jsme měli zahradu plnou rajčat. Miluji rajčata, ať už na sladký nebo slaný způsob nebo jen tak k mozzarelle. Zasytí a jsou opravdu zdravé a ty domácí jsou zcela že delikátní. Autor: Izabelka

Přidal:, 31.10.2017
Kategorie: Moučníky, Koláče, cukroví
Makovo tvarohové řezy s rajčatovým džemem (fotorecept)

Suroviny

Těsto makové 2x:
3 ksvejce
3 PLmoučkový cukr
3 PLteplá voda
3 PLmouka hladká
1/2 ČLprášek do pečiva
na špic nožesoda bikarbona
2 PLcelý mák
Těsto bílé: 2x
3 PLmoučkový cukr
3 ksvejce
3 PLmouka hladká
1/2 ČLprášek do pečiva
na špic nožesoda
Krém:
200 gtvaroh jemný
400 gtvaroh hrudkovitý
250 gmascapone
1 kscitrón - kůra i šťáva
1 bal.želatina za studena
1 ČLvanilková aroma
150 gmoučkový cukr
Poleva:
200 gbílá čokoláda
1 PLmáslo
1 PLolej

Postup přípravy

  1. Připravila jsem těsto na makový korpus. Vejce, cukr a teplou vodu jsem vymíchala do pěny. Mouku, prášek do pečiva, sodu a celý mák jsem smíchala a v malých dávkách jsem prosála do těsta a opatrně vmíchala. Těsto jsem vylila na papírem vyložený plech. Troubu jsem nechala vyhřát na 180 stupňů a pekly se všechny korpusy 10 min.
  2. Pokud se peklo první těsto, připravila jsem si těsto na druhý i další korpusy. Na bílý korpus jsem vyšlehala vejce s cukrem do pěny. Smíchala jsem mouku, prášek do pečiva a sodu a v malých dávkách jsem je přidala do vaječného základu. Upečené korpusy jsem chladila na mřížce.
  3. Do mísy jsem dala oba druhy tvarohu, přidala jsem mascapone. Nastrouhala jsem kůru z citrónu, přidala jsem cukr a vše jsem smíchala mixérem. Připravila jsem želatinu za studena a v malých dávkách jsem do želatiny přidávala krém a míchala. Nakonec jsem přidala vanilkovou aroma. Krém jsem rozdělila na 3 stejné části a dala ztuhnout do lednice.
  4. Sestavila jsem koláč. Na podnos jsem dala makový korpus, který jsem natřela horkým džemem. Na džem jsem natřela první třetinu krému a položila jsem na to bílý korpus.
  5. Další korpus jsem také natřela džemem a natřela jsem krémem. Položila jsem druhý bílý korpus, který jsem také natřela džemem a poslední třetinou krému a položila jsem na to makový korpus.
  6. Na vrch jsem položila papír na pečení, na to desku na krájení a 3 kg mouky a uložila do lednice na noc. Ráno jsem koláč polila čokoládovou polevou.Takto je koláč dokončen a může se krájet horkým nožem. Já jsem ještě ozdobila šlehačkou, do které jsem přidala džem. Přeji vám dobrou chuť.