Klasický makový závin z kynutého těsta jsem tentokrát mírně změnila tím, že jsem ho nakrájela ještě před pečením. Po vytažení z trouby jsem s ním proto neměla žádnou další starost. Stačilo ho jen poprášit cukrem a podávat. Autor: Jana Podoláková Burkartová
Klasický makový závin z kynutého těsta jsem tentokrát mírně změnila tím, že jsem ho nakrájela ještě před pečením. Po vytažení z trouby jsem s ním proto neměla žádnou další starost. Stačilo ho jen poprášit cukrem a podávat. Autor: Jana Podoláková Burkartová
Makový závin je starou dobrou klasikou. Skvěle chutná a umí dokonale zasytit. U nás doma ho dělám pravidelně, ale tentokrát jsem si řekla, že ho před pečením nakrájím. A nemohla jsem udělat lépe. Koláč se snadněji servíroval, nepraskal, rychleji a rovnoměrněji se upekl a měl křupavější okraje.
Po vytažení z trouby necháme záviny vychladnout. Poté je posypeme moučkovým cukrem a můžeme podávat. Výborné jsou jako sladký dezert po obědě nebo jako sytá snídaně či svačina.
Každý den nejlepší recepty a články
Krátké video ochutnávky, kterým neodoláte
Vybírejte z nejlepších receptů na jednom místě