Malá šlehačková bábovka

Přidal: Danula Vašíčková, 30.9.2019
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Zítra u snídaně bude klukům dělat společnost tahle nenápadná kráska... Tahle bábovka není hutná, je velmi chutná, vláčná a nadýchaná. Autor: Danka
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Přidal: Danula Vašíčková, 30.9.2019
Čas přípravy:
Čas vaření:
SUROVINY
3 ksvejce
120 gmoučkového cukru
250 mlsmetany ke šlehání
270 gpolohrubé mouky
3/4 bal.prášku do pečiva
špetkasoli
dle chutikakao
- V míse vyšlehat žloutky s cukrem a smetanou a pak už jen vařečkou vmíchávat střídavě směs mouky s práškem do pečiva a bílky, ušlehané se špetkou soli.
- Část těsta nalít do máslem vymazané a strouhankou vysypané bábovkové formy (já mám vcelku velkou formu a slušelo by jí cca o třetinu více těsta, aby byla plná, takže do menších forem je těsta tak akorát), část obarvit kakaem a nalít na světlé těsto.
- Péct asi 45 minut na 160 stupňů. Čas i teplota jsou orientační, je dobré se řídit zkušenostmi se svou troubou a provést obligátní test špejlí.
KOMENTÁŘE K RECEPTU