Malá šlehačková bábovka

Recept Malá šlehačková bábovka

Přidal: , 30.9.2019

Kategorie: Bábovky, Dezerty, Moučníky

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Zítra u snídaně bude klukům dělat společnost tahle nenápadná kráska... Tahle bábovka není hutná, je velmi chutná, vláčná a nadýchaná. Autor: Danka

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 30.9.2019

Kategorie: Bábovky, Dezerty, Moučníky

Čas přípravy:
Čas vaření:

SUROVINY

3 ksvejce
120 gmoučkového cukru
250 mlsmetany ke šlehání
270 gpolohrubé mouky
3/4 bal.prášku do pečiva
špetkasoli
dle chutikakao

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. V míse vyšlehat žloutky s cukrem a smetanou a pak už jen vařečkou vmíchávat střídavě směs mouky s práškem do pečiva a bílky, ušlehané se špetkou soli.
  2. Část těsta nalít do máslem vymazané a strouhankou vysypané bábovkové formy (já mám vcelku velkou formu a slušelo by jí cca o třetinu více těsta, aby byla plná, takže do menších forem je těsta tak akorát), část obarvit kakaem a nalít na světlé těsto.
  3. Péct asi 45 minut na 160 stupňů. Čas i teplota jsou orientační, je dobré se řídit zkušenostmi se svou troubou a provést obligátní test špejlí.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit