Malá šlehačková bábovka

Zítra u snídaně bude klukům dělat společnost tahle nenápadná kráska... Tahle bábovka není hutná, je velmi chutná, vláčná a nadýchaná. Autor: Danka

Přidal:, 30.9.2019
Kategorie: Bábovky, Dezerty, Moučníky
Čas přípravy:
Čas vaření:
Recept Malá šlehačková bábovka

Suroviny

3 ksvejce
120 gmoučkového cukru
250 mlsmetany ke šlehání
270 gpolohrubé mouky
3/4 bal.prášku do pečiva
špetkasoli
dle chutikakao

Postup přípravy

  1. V míse vyšlehat žloutky s cukrem a smetanou a pak už jen vařečkou vmíchávat střídavě směs mouky s práškem do pečiva a bílky, ušlehané se špetkou soli.Tip: Jahodový džem bez chemie
  2. Část těsta nalít do máslem vymazané a strouhankou vysypané bábovkové formy (já mám vcelku velkou formu a slušelo by jí cca o třetinu více těsta, aby byla plná, takže do menších forem je těsta tak akorát), část obarvit kakaem a nalít na světlé těsto.
  3. Péct asi 45 minut na 160 stupňů. Čas i teplota jsou orientační, je dobré se řídit zkušenostmi se svou troubou a provést obligátní test špejlí.Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce