Malinové kynuté koláčky s drobenkou

Tak dneska pro změnu kulaté a kynuté... A dokonce mě stihlo sluníčko, potvora jedna, při sběru malin i pěkně "připálit". :D Drobenka nemusí být, ale my to doma máme rádi i s křupavou drobenkou, do které přidávám i prášek do pečiva. Mám vyzkoušeno, že s ním je drobenka mnohem křehčí než bez něj :) Autor: Danka

Přidal:, 30.7.2018
Kategorie: Moučníky
Čas přípravy:
Čas vaření:
Malinové kynuté koláčky s drobenkou

Suroviny

Základ:
250 ghladké mouky
50 gpolohrubé mouky
25 gmoučkového cukru
1/2 lžičkysoli
1/2 kostkyčerstvého droždí
150 mlvlažného mléka
80 mloleje
1 ksžloutek
vejce na potření
čerstvé maliny nebo jiné ovoce dle libosti
Drobenka:
4 lžícemoučkového cukru
4 lžícepolohrubé mouky
30 gzměklého másla
1 lžičkaprášku do pečiva

Postup přípravy

  1. Těsto zaděláno a vykynuto v pekárně, rozdělíme na 12 dílů a necháme 10 minut odpočívat pod igelitem.
  2. Poté každý díl jednotlivě roztlačíme dlaní, uložíme na plech s pečícím papírem, do středu vložíme ovoce, okraje potřeme rozšlehaným vejcem, celé posypeme drobenkou a necháme pod igelitem asi 30 minut kynout.
  3. Pečeme zhruba 30 minut na 170 stupňů.
  4. Ještě horké je zastříknu rumem, aby pěkně voněly.