Malinové kynuté koláčky s drobenkou

Recept Malinové kynuté koláčky s drobenkou
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Tak dneska pro změnu kulaté a kynuté... A dokonce mě stihlo sluníčko, potvora jedna, při sběru malin i pěkně "připálit". :D Drobenka nemusí být, ale my to doma máme rádi i s křupavou drobenkou, do které přidávám i prášek do pečiva. Mám vyzkoušeno, že s ním je drobenka mnohem křehčí než bez něj :) Autor: Danka

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU
Čas přípravy:
Čas vaření:

SUROVINY

Základ:

250 ghladké mouky
50 gpolohrubé mouky
25 gmoučkového cukru
1/2 lžičkysoli
1/2 kostkyčerstvého droždí
150 mlvlažného mléka
80 mloleje
1 ksžloutek
vejce na potření
čerstvé maliny nebo jiné ovoce dle libosti

Drobenka:

4 lžícemoučkového cukru
4 lžícepolohrubé mouky
30 gzměklého másla
1 lžičkaprášku do pečiva

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Těsto zaděláno a vykynuto v pekárně, rozdělíme na 12 dílů a necháme 10 minut odpočívat pod igelitem.
  2. Poté každý díl jednotlivě roztlačíme dlaní, uložíme na plech s pečícím papírem, do středu vložíme ovoce, okraje potřeme rozšlehaným vejcem, celé posypeme drobenkou a necháme pod igelitem asi 30 minut kynout.
  3. Pečeme zhruba 30 minut na 170 stupňů.
  4. Ještě horké je zastříknu rumem, aby pěkně voněly. , krok 1
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit