Malinové tiramisu

Výborná, rychlá pochoutka, tiramisu. Ano vím, že pokud někdo přečte název tohoto dezertu, zhrozí se :) Já však takové tiramisu miluji. Mascarpone smíchám s tvarohem a piškoty máčím v silné kávě s Amarettem. Autor: Blažena

Přidal:, 4.6.2019
Kategorie: Tiramisu, Nejlepší dezerty, Dezerty
Čas přípravy:
Recept Malinové tiramisu

Suroviny

45 ksdlouhé piškoty
400 mlsmetana na šlehání 33%
2 ksSmeta-fix Dr.Oetker
250 gMascarpone
250 godtučněný jemný tvaroh bez hrudek
100 gmoučkový cukr
1 balíčekvanilkový cukr
Na namočení:
500 mlsilná černá káva vychladlá
50 mlamaretto (mandlový likér)
Dále:
maliny
kakao na poprášení

Postup přípravy

  1. Uvaříme černou silnou kávu 500 ml, necháme vychladnout a přidáme 50 ml amaretto likér.Tip: Skvělé tvarohové palačinky bez mouky
  2. Krém:
    Smetanu ke šlehání vyšleháme se ztužovačem. Tvaroh a mascarpone utřeme vařečkou s moučkovým cukrem, vanilkovým cukrem a zlehka vmícháme ušlehanou smetanu. Nádivku rozdělíme na 3 části.
  3. Do podlouhlé nádoby ukládáme piškoty, které postupně namočíme z obou stran do připravené kávy. Já jsem použila na jednu řadu 15 kusů. Na piškoty poklademe maliny a rozetřeme 1/3 náplně. Pokračujeme druhou řadou namočených piškotů v kávě, poklademe maliny a rozetřeme 1/3 náplně. Uložíme poslední třetí řadu, namočené piškoty v kávě, maliny a zbylou nádivku, jemně uhladíme a posypeme hustě kakaem přes sítko.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  4. Odložíme do chladu na 12 hodin, pokrájíme, ozdobíme malinami, mátou a podáváme. Dobrou chuť!