Malinový cheesecake

Fantastický a nenáročný. Je sice pečený, ale to vůbec nevadí :) Trošku déle si počkáte, ale určitě to stojí za to. Zvyknu obměňovat ovoce navrchu - maliny, jahody, švestky, hrušky, borůvky, ostružiny, ... Je lepší, pokud trochu postojí a chutě krásné projdou. Je rychlý, slavnostní, jemný a rychlý :) Autor: Janulinka

Přidal:, 1.3.2019
Kategorie: Dorty, Sladké dorty, Nejlepší dezerty, Cheesecake, Dezerty, Koláče, cukroví
Čas přípravy:
Čas vaření:
Recept Malinový cheesecake

Suroviny

Sušenkový základ:
200 - 250 gBebe sušenky (nebo jiné máslové sušenky)
100 - 120 gmáslo
Krém:
500 gtvaroh (jemný)
1 kszakysaná smetana (250 g)
dle chutikrystalový cukr
1 ksvejce
Poleva:
malinový kompot
zlatý klas nebo vanilkový pudink
krystalový cukr

Postup přípravy

  1. Bebe sušenky (nebo jiné máslové sušenky) rozdrtíme na co nejmenší a nejjemnější prášek (já to dělám rukou). Máslo rozpustíme (stačí i v mikr. troubě). Máslo vylijeme na sušenky a smícháme vařečkou. Korpus vyložíme pečícím papírem (ale jen dno, okraje není třeba - ale já jsem nyní dala i okraje, je to na vás). Směs vysypeme do dortového korpusu a sklenicí s hladkým dnem poroztláčame a na dno. Dáme do trouby cca na 10-15 min. zapéct - při teplotě 150 stupňů. Množství sušenek a másla závisí na množství, jaké kdo chce mít, jaký je velký korpus.
  2. Tvaroh, zakysanou smetanu, cukr a vajíčko smícháme spolu - mixérem. Cukr dáváme podle toho, jaký sladký chceme mít koláč (můžeme nahradit medem, hnědým cukrem, atd.).
  3. Směs vylijeme na mírně vychladlý korpus a dáme péct do trouby na 150 (180) stupňů - záleží od trouby na cca 1,5 hodiny.
    Maliny i se šťávou, zlatý klas nebo pudink a cukr uvaříme na hustou směs (jako želatinu) - cca půl litru šťávy a 1 zlatý klas nebo pudink.
  4. Uvařenou malinovou směs vylijeme na vychladlý cheescake a dáme do lednice ztuhnout. Je lepší, pokud trochu postojí a chutě krásné projdou. Je rychlý, slavnostní, jemný a rychlý :).