NejRecept.cz Dorty Sladké dorty Malinový cheesecake
Malinový cheesecake
Recept Malinový cheesecake
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Janulinka

Fantastický a nenáročný. Je sice pečený, ale to vůbec nevadí :) Trošku déle si počkáte, ale určitě to stojí za to. Zvyknu obměňovat ovoce navrchu - maliny, jahody, švestky, hrušky, borůvky, ostružiny, ... Je lepší, pokud trochu postojí a chutě krásné projdou. Je rychlý, slavnostní, jemný a rychlý :) Autor: Janulinka

Janulinka Janulinka    ·   1.3.2019

Malinový cheesecake

Fantastický a nenáročný. Je sice pečený, ale to vůbec nevadí :) Trošku déle si počkáte, ale určitě to stojí za to. Zvyknu obměňovat ovoce navrchu - maliny, jahody, švestky, hrušky, borůvky, ostružiny, ... Je lepší, pokud trochu postojí a chutě krásné projdou. Je rychlý, slavnostní, jemný a rychlý :) Autor: Janulinka

35 min
Čas přípravy
120 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny

Sušenkový základ:

200 - 250 g
Bebe sušenky (nebo jiné máslové sušenky)
100 - 120 g
máslo

Krém:

500 g
tvaroh (jemný)
1 ks
zakysaná smetana (250 g)
dle chuti
krystalový cukr
1 ks
vejce

Poleva:

malinový kompot
zlatý klas nebo vanilkový pudink
krystalový cukr
Postup receptu
Vytisknout
35 min
Čas přípravy
120 min
Čas vaření
  1. Bebe sušenky (nebo jiné máslové sušenky) rozdrtíme na co nejmenší a nejjemnější prášek (já to dělám rukou). Máslo rozpustíme (stačí i v mikr. troubě). Máslo vylijeme na sušenky a smícháme vařečkou. Korpus vyložíme pečícím papírem (ale jen dno, okraje není třeba - ale já jsem nyní dala i okraje, je to na vás). Směs vysypeme do dortového korpusu a sklenicí s hladkým dnem poroztláčame a na dno. Dáme do trouby cca na 10-15 min. zapéct - při teplotě 150 stupňů. Množství sušenek a másla závisí na množství, jaké kdo chce mít, jaký je velký korpus.
  2. Tvaroh, zakysanou smetanu, cukr a vajíčko smícháme spolu - mixérem. Cukr dáváme podle toho, jaký sladký chceme mít koláč (můžeme nahradit medem, hnědým cukrem, atd.).
  3. Směs vylijeme na mírně vychladlý korpus a dáme péct do trouby na 150 (180) stupňů - záleží od trouby na cca 1,5 hodiny.
    Maliny i se šťávou, zlatý klas nebo pudink a cukr uvaříme na hustou směs (jako želatinu) - cca půl litru šťávy a 1 zlatý klas nebo pudink.
  4. Uvařenou malinovou směs vylijeme na vychladlý cheescake a dáme do lednice ztuhnout. Je lepší, pokud trochu postojí a chutě krásné projdou. Je rychlý, slavnostní, jemný a rychlý :).
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář