NejRecept.cz Dorty Sladké dorty Malinový dortík s malinovou omáčkou
Malinový dortík s malinovou omáčkou
Recept Malinový dortík s malinovou omáčkou
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Vaření s Tomem

Je to velmi lahodné a osvěžující. Moučník podáváme s chladnou omáčkou.

NejLucka NejLucka    ·   13.7.2015

Malinový dortík s malinovou omáčkou

Je to velmi lahodné a osvěžující. Moučník podáváme s chladnou omáčkou.

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Na základ:

200 g
kakaových sušenek (např. Koka, BeBe)
100 g
másla

Na tvarohový krém:

140 ml
smetany na vaření 12%
4 plátky
želatiny Dr. Oetker
500 g
tvarohu ve vaničce, já měla farmářský
140 g
třtinového cukru
1 ks
pomeranč
400 g
malin
250 ml
smetany ke šlehání 33%

Na omáčku:

250 g
letního drobného ovoce (maliny, borůvky, rybíz, jahody...)
4 lžíce
pomerančové fresh šťávy
3 lžíce
třtinového cukru
Postup receptu
Vytisknout
  1. Sušenky dáme do mikrotenového sáčku a podrtíme válečkem. Rozpustíme máslo a necháme vychladnout. Sušenkové drobečky s máslem propracujeme do celistvé, mírně drolící se hmoty a za pomocí boží a sklenky či ručního válečku napěchujeme a urovnáme do dortové formy.
  2. Připravíme si náplň: do vhodné nádoby dáme cca 4 lžíce studené vody a necháme nabobtnat želatinové plátky. Tvaroh, cukr, 4 lžíce pom. šťávy a nastrouhanou kůru z pomeranče vyšleháme do hladkého krému. Smetanu na vaření přivedeme téměř k bodu varu, přidáme nabobtnanou želatinu a promícháme. Plátky se téměř ihned krásně rozpustí. Smetanu ke šlehání vyšleháme do polotuha.
  3. Do tvarohového krému přidáme chladnou želatinovou smetanu, ušlehanou smetanu a zlehka vmícháme maliny. Stejně se pomačkají, obarví tvaroh, ale na chuti to neubere. Tvarohomalinovou náplní plníme dortovou formu se sušenkovým základem a odložíme na noc. Do ledničky, prosím.
  4. A ještě omáčku: jednoduše tak, že smícháme ingredience na ni určené a dáme taktéž do ledničky.
    Moučník podáváme s chladnou omáčkou. Je to velmi lahodné a osvěžující.

Děkujeme za povolení ke sdílení receptu od skvělé
kuchařky - Naďa Indruchová

Zdroj: Vaření s Tomem

Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář