NejRecept.cz Dezerty Nejlepší dezerty Tiramisu Malinový tiramisu
Malinový tiramisu
Recept Malinový tiramisu
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: lusi

Na tiramisu se obvykle používají dětské dlouhé piškoty, ale toto je vylepšené o pečené kakaové těsto. Autor: Lusi

lusi    ·   16.10.2016

Malinový tiramisu

Na tiramisu se obvykle používají dětské dlouhé piškoty, ale toto je vylepšené o pečené kakaové těsto. Autor: Lusi

Suroviny

Těsto:

4 ks
vejce
16 dkg
krupicového cukru
16 dkg
hladké mouky
5 dkg
čokolády na vaření

Náplň:

30 dkg
čerstvých malin
10 dkg
moučkového cukru
20 dkg
mascarpone
250 ml
smetany ke šlehání
1 bal.
vanilkový cukr
50 ml
mandlového likéru
4 plátky
želatiny

Zdobení:

5 dkg
kakaa
Postup receptu
Vytisknout
  1. Vejce rozklepneme a žloutky oddělíme od bílků. Žloutky vyšleháme s polovinou cukru do pěny. Z bílků a zbylého cukru připravíme tuhý sníh. Obě hmoty propojíme. Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a vmícháme ji do vaječné hmoty. Nakonec do ní zlehka zapracujeme prosátou mouku.
  2. Plech s vyšším okrajem vyložíme pečicím papírem, rozetřeme na něj těsto a vložíme do vyhřáté trouby. Korpus pečeme při 170 °C asi 15 minut. Pak ho i s papírem přesuneme z plechu na kovovou mřížku a necháme vychladnout.
  3. Mascarpone rozmícháme s moučkovým a vanilkovým cukrem. Smetanu vyšleháme dotuha a vmícháme ji do mascarpone. Želatinu namočíme asi ve 100 ml vody a necháme nabobtnat. Potom ji pomalu zahřejeme a rozpustíme. Horkou ji vmícháme do smetanové směsi.
  4. Maliny očistíme, omyjeme a necháme oschnout. Z vychladlého korpusu opatrně stáhneme pečicí papír a plát vrátíme na plech. Korpus pokapeme mandlovým likérem, poklademe malinami a nakonec potřeme smetanovým krémem. Tiramisu uložíme do chladničky ztuhnout. Před podáváním ho posypeme kakaem.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář