Maminčiny plněné rohlíčky

Rohlíčky jsou poměrně rychlé, jednoduché, s těstem se dobře pracuje. Recept mám ještě od mé maminky, která je dělala na milión způsobů. Jak nasladko, tak i naslano. Byly vynikající a tak jsem se rozhodla, že tyto rohlíčky budu připravovat přesně podle jejího receptu a nebudu nic měnit. Autor: Makronka

Přidal:, 8.11.2018
Kategorie: Moučníky, Koláče, cukroví
Čas přípravy:
Čas vaření:
Recept Maminčiny plněné rohlíčky

Suroviny

Těsto:
500 ghladké mouky
250 gmásla
1 lžícemoučkového cukru
1 špetkasoli
2 ksvejce
42 gdroždí
8-9 lžicmléka
Náplň:
maková, povidlová, ořechová, tvarohová
1 vejce na potření

Postup přípravy

  1. Na vál prosejeme mouku, uděláme důlek, dáme špetku soli, nasekané změklé máslo, rozklepneme vajíčka, nadrobíme droždí, zasypeme cukrem a pomocí postupně přidávaného mléka vytvoříme těsto.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  2. Těsto nenecháváme kynout (pokud máte ale studenou kuchyni, je možno hroudu těsta přiklopit na půl hodinky nahřátou mísou). Ihned rozdělíme bochánek na 6 dílů. Z každého dílu postupně vyválíme kruh, rozřízneme jako hvězdičku na 8 výsečí. Na širší stranu dáme lžičkou náplň, zatočíme do rohlíčku.
  3. Položíme na plech vyložený papírem na pečení nebo fólií, potřeme rozkvedlaným vejcem a hned pečeme v troubě při 180°C do světle červena, asi 20 min. Po zchladnutí pocukrujeme.Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce

Můj blog: Mlsoty