Maminčiny plněné rohlíčky

Rohlíčky jsou poměrně rychlé, jednoduché, s těstem se dobře pracuje. Recept mám ještě od mé maminky, která je dělala na milión způsobů. Jak nasladko, tak i naslano. Byly vynikající a tak jsem se rozhodla, že tyto rohlíčky budu připravovat přesně podle jejího receptu a nebudu nic měnit. Autor: Makronka

Přidal:, 8.11.2018
Kategorie: Moučníky, Koláče, cukroví
Čas přípravy:
Čas vaření:
Maminčiny plněné rohlíčky

Suroviny

Těsto:
500 ghladké mouky
250 gmásla
1 lžícemoučkového cukru
1 špetkasoli
2 ksvejce
42 gdroždí
8-9 lžicmléka
Náplň:
maková, povidlová, ořechová, tvarohová
1 vejce na potření

Postup přípravy

  1. Na vál prosejeme mouku, uděláme důlek, dáme špetku soli, nasekané změklé máslo, rozklepneme vajíčka, nadrobíme droždí, zasypeme cukrem a pomocí postupně přidávaného mléka vytvoříme těsto.
  2. Těsto nenecháváme kynout (pokud máte ale studenou kuchyni, je možno hroudu těsta přiklopit na půl hodinky nahřátou mísou). Ihned rozdělíme bochánek na 6 dílů. Z každého dílu postupně vyválíme kruh, rozřízneme jako hvězdičku na 8 výsečí. Na širší stranu dáme lžičkou náplň, zatočíme do rohlíčku.
  3. Položíme na plech vyložený papírem na pečení nebo fólií, potřeme rozkvedlaným vejcem a hned pečeme v troubě při 180°C do světle červena, asi 20 min. Po zchladnutí pocukrujeme.

Můj blog: Mlsoty