Mandarinková roláda

Tato roláda je pro mě zajímavá tím, že ji vůbec nemusím stáčet před tím, než ji naplním. Ani pak se vůbec netrhá a pracuje se s ní skvěle. Mandarinková je u nás velmi oblíbená, ale už jsem zkoušela i s jiným ovocem a měla úspěch. Autor: Haanka

Přidal:, 30.4.2019
Kategorie: Rolády, Sladké rolády, Dezerty, Mandarinky, Podle ovoce
Čas přípravy:
Čas vaření:
Recept Mandarinková roláda

Suroviny

Těsto:
5 ksbílků
1 bal.vanilkový cukr
2 PLkrupicového cukru
5 ksžloutků
1 PLoleje
3 PLpol. mouky
Krém:
250 mlšlehačky na šlehání
250 gmascarpone
2 ČLmandarinkové pasty
dle chuticukr moučka

Postup přípravy

  1. Vyšleháme do tuha 5 bílků, 1 vanilkový cukr a 2 PL krupicového cukru, přidáme 5 žloutků a 1 PL oleje.Tip: Jahodový džem bez chemie
  2. Pak už jen vařečkou vmícháme 3 PL pol. mouky.
  3. Pekla jsem na 170 v HV asi 10 minut. Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  4. Krém připravíme jednoduchým způsobem. Vše vyšleháme do tuha.
  5. Roláda se netrhá, plnila jsem hned po vychladnutí, netočila jsem jí dřiv, až s krémem (pasta koupena v dortisimu).Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce

Můj blog: Pečení všeho druhu ORIGINAL