Mandlové čtverečky s likérovou polevou

Čtverečky, srdíčka, oválky, čtyřlístky, hvězdičky, stromky to jsou základní tvary vánočního cukroví, které u nás doma nesmí chybět na stole. Samozřejmě zdobení je na každém z nás, můžete použít domácí citrónovou polevu, likérovou polevu jako v tomto případě, případně ozdobit pouze rozpuštěnou čokoládou nebo posypat moučkový cukrem. Autor: Sladkosti

Přidal:, 29.11.2018
Kategorie: Vánoční cukroví, Vánoce, Koláče, cukroví
Čas přípravy:
Čas vaření:
Mandlové čtverečky s likérovou polevou

Suroviny

Těsto:
200 ghladké mouky
100 gstrouhaných oloupaných mandlí
75 gmoučkového cukru
1 balíčekvanilkového cukru
75 gmásla
2 ksvejce
špetkasoli
Krém:
100 gmásla
1 lžičkamoučkového cukru
100 gSalka
podle chutimandlový likér
Poleva:
moučkový cukr
bílek
mandlový likér

Postup přípravy

  1. Ze surovin na těsto vypracujeme kuličku, kterou zabalíme do potravinářské fólie a odložíme nejméně na hodinu do chladničky. Potom těsto vyjmeme, rozbalíme a rozválíme na tenčí plát, ze kterého vykrojíme čtverečky, které ukládáme na papírem vyložený plech a dáme upéct. Pečeme při teplotě 170 stupňů asi 9 minut.
  2. Upečené slepíme krémem - máslo utřeme s lžící cukru, přidáme zkaramelizované salko a přidáme i mandlový likér podle chuti.
  3. Vrch polijeme polevou - mixérem utřeme bílek s cukrem a mandlovým likérem do jednotné mírně husté polevy.
  4. Ozdobíme podle vlastní fantazie, já jsem zdobila marcipánovou kytičkou.

Můj blog:  Sladkosti