Mandlové čtverečky s likérovou polevou

Recept Mandlové čtverečky s likérovou polevou
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Čtverečky, srdíčka, oválky, čtyřlístky, hvězdičky, stromky to jsou základní tvary vánočního cukroví, které u nás doma nesmí chybět na stole. Samozřejmě zdobení je na každém z nás, můžete použít domácí citrónovou polevu, likérovou polevu jako v tomto případě, případně ozdobit pouze rozpuštěnou čokoládou nebo posypat moučkový cukrem. Autor: Sladkosti

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU
Čas přípravy:
Čas vaření:

SUROVINY

Těsto:

200 ghladké mouky
100 gstrouhaných oloupaných mandlí
75 gmoučkového cukru
1 balíčekvanilkového cukru
75 gmásla
2 ksvejce
špetkasoli

Krém:

100 gmásla
1 lžičkamoučkového cukru
100 gSalka
podle chutimandlový likér

Poleva:

moučkový cukr
bílek
mandlový likér

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Ze surovin na těsto vypracujeme kuličku, kterou zabalíme do potravinářské fólie a odložíme nejméně na hodinu do chladničky. Potom těsto vyjmeme, rozbalíme a rozválíme na tenčí plát, ze kterého vykrojíme čtverečky, které ukládáme na papírem vyložený plech a dáme upéct. Pečeme při teplotě 170 stupňů asi 9 minut.
  2. Upečené slepíme krémem - máslo utřeme s lžící cukru, přidáme zkaramelizované salko a přidáme i mandlový likér podle chuti.
  3. Vrch polijeme polevou - mixérem utřeme bílek s cukrem a mandlovým likérem do jednotné mírně husté polevy.
  4. Ozdobíme podle vlastní fantazie, já jsem zdobila marcipánovou kytičkou.

Můj blog:  Sladkosti

PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit