Mandlově-cuketový chlebíček

Už to je opravdu poslední cuketa ze zahrady. Letos bylo cuket opravdu velmi bohatě a tak jsem vymýšlela asi každý týden jak ji skryji do hlavního jídla, do zákusku nebo i do chleba, aby o tom rodina nevěděla, protože se jim o cuketě i zdálo. Autor: Adkas

Přidal:, 5.9.2019
Kategorie: Chléb, Dezerty, Moučníky, Pečivo, Snídaně, Část dne
Čas přípravy:
Čas vaření:
Recept Mandlově-cuketový chlebíček

Suroviny

450 gstrouhaná cuketa
80 gmoučkový cukr
80 gmáslo
190 gpolohrubá mouka
70 gpomleté ​​mandle
2 ksvejce
1 lžičkaprášku do pečiva
1/2 lžičkyjedlá soda
špetkasůl
1 lžičkavanilková esence
1 lžičkamletá skořice
2 PLmandlové lupínky
moučkový cukr na posypání

Postup přípravy

  1. Cuketu omyjeme, osušíme a na jemném struhadle nastrouháme. Dáme do síta a osolíme. Necháme stát, aby stekla přebytečná šťáva.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  2. Připravíme si formu na chlebíček, vyložíme ji papírem napečení a troubu vyhřejeme na 180 stupňů.
  3. Máslo rozpustíme, necháme vychladnout. Do misky prosejeme mouku, přidáme prášek do pečiva, sodu, mletou skořici, mleté ​​mandle a špetku soli. Vajíčka vyšleháme s cukrem do pěny, stačí jemně a pouze metličkou, nemusíme používat mixér. Přidáme rozpuštěné máslo, vanilkovou esenci a promícháme. Nakonec přidáme cuketu a na úplný závěr přidáme i sypkou směs.Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce
  4. Těsto vylijeme do formy, uhladíme a posypeme lupínky. Pečeme asi 60-70 minut, sledujeme.
  5. Po upečení chlebíček vyjmeme a necháme vychladnout na mřížce. Vrch posypeme moučkovým cukrem a podáváme.Tip: Jahodový džem bez chemie

Můj blog: Adkas