NejRecept.cz Dezerty Koláče Margot řezy s banánovou příchutí
Margot řezy s banánovou příchutí
Recept Margot řezy s banánovou příchutí
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: adkas

Mohu konstatovat, že Margot řezy v kombinaci s banánovou příchutí byly výborné. Autor: Aďka

adkas adkas    ·   14.2.2016

Margot řezy s banánovou příchutí

Mohu konstatovat, že Margot řezy v kombinaci s banánovou příchutí byly výborné. Autor: Aďka

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Těsto:

6 ks
vejce
220 g
polohrubá mouka
20 g
kakao
200 g
kr. cukr
6 lžic
vlažná voda
6 lžic
olej
1 lžička
prášek do pečiva
špetka
sůl
meruňkový džem na potření

1. krém:

250 g
měkký tvaroh
250 g
mascarpone
8 lžic
banánový Nesquick od Nestlé
1 bal.
vanilkový pudink
400 ml
mléka
3 lžíce
kr. cukr
1 bal.
vanilkový cukr
4 ks
plátková želatina

2. krém:

500 g
měkký tvaroh
250 ml
smetana ke šlehání
100 g
margot čokoláda
4 ks
plátková želatina
3 lžíce
moučkový cukr

Na ozdobu:

100 g
margot čokoláda
Postup receptu
Vytisknout
  1. Bílky vyšleháme se špetkou soli. Postupně přidáváme cukr a stále mixérem šleháme. Přidáme žloutky, postupně přidáváme vodu, olej a pokaždé dobře vyšleháme. Nakonec ručně vmícháme prosátou mouku smíchanou s kakaem a práškem do pečiva.
  2. Těsto vylijeme na plech o rozměru 40 x 30 cm. Dno jsme vyložili papírem na pečení. Pečeme při teplotě 180 stupňů cca 17-20 minut. Vyjmeme z trouby a necháme vychladnout. Stáhneme papír, těsto vložíme zpět na plech a potřeme meruňkovým džemem.
  3. 1. krém:
    Z mléka a pudinkového prášku uvaříme hustý pudink. Když je pudink uvařený, přidáme cukr a promícháme, dokud se cukr v horkém pudinku neroztaje. Želatinu namočíme do studené vody asi na 10 minut, dokud změkne, pak ji vyždímáme a přidáme do horkého pudinku. Mícháme, dokud se želatina rozpustí. Tvaroh dobře utřeme, pokud je třeba rozmixujeme dohladka. Přidáme mascarpone, vanilkový cukr, případně vanilkovou esenci a banánový Nesquick. Dobře vymícháme a nakonec po částech přidáme studený pudink. Krém natřeme na těsto s džemem a odložíme do chladničky.
  4. 2. krém:
    Želatinu namočíme do studené vody na cca 10 minut. Tvaroh utřeme s moučkovým cukrem (je-li třeba, vymixujeme mixérem do hladké hmoty). Ze smetany odebereme do malého hrnce asi 5-6 lžic a zajhrejeme ji (nevaříme!) a přidáme vyždímané želatinové plátky a mícháme, dokud se želatina rozpustí. Za stálého míchání přidáme rozpuštěnou želatinu do tvarohu. Dobře prošleháme, ať se želatina dostane rovnoměrně do celé masy. Šlehačku vyšleháme a přidáme ji k tvarohu. Nahrubo nastrouháme 100 g margot čokolády a jemně ji zamícháme do masy. Tento margotový krém natřeme na banánový krém.
  5. Na vrch nastrouháme druhou margot čokoládu a odložíme do chladničky ztuhnout. Zákusek skladujeme v chladničce.

Zdroj: Adkas-tastyfood

Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář