NejRecept.cz Dezerty Moučníky Margotkový koláč
Margotkový koláč
Recept Margotkový koláč
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
P.T.    ·   7.6.2017

Margotkový koláč

Čokoláda Margot je velmi populární pro přípravu sladkých dezertů. Buď se dává do těsta, do krému nebo se pouze postrouhá na vrch namísto klasické čokolády. Já obvykle dělávám takový dezert, kde se margot pouze nastrouhá na vrch krému, aby koláček vypadal lépe. Vynikající moučník a přitom snadná příprava, dobrou chuť. Autor: P.T.

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Těsto:

3 ks
vejce
1 sklenice
cukru
1 sklenice
vlažného mléka
1/2 sklenice
oleje
2 sklenice
polohrubé mouky
2 lžíce
kakaa
1 bal.
prášek do pečiva

Krém:

2 bal.
šlehačky (500 ml)
2 ks
ledové kaštany

Na dozdobení:

2 tyčinky
Margot
Postup receptu
Vytisknout
  1. Nejprve vyšleháme celá vejce s cukrem do husté pěny. Přidáme mléko, olej a šleháme ještě chviličku. Poté už jen přimíchat kakao, mouku a kypřící prášek.
  2. Pečeme buď na pečícím papíru nebo ve vymazaném a vysypaném plechu na 180°C 20-25 minut.
  3. Krém si připravíme aspoň 6 hodin předem. Svaříme smetanu s ledovými kaštany, necháme vychladnout a pak dáme do lednice.
  4. Dostatečně studenou směs vyšleháme do krému. Natřeme na korpus a nakonec posypeme nastrouhanými Margotkami. Vynikající moučník a přitom snadná příprava, dobrou chuť.
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář