Margotkový koláč

Čokoláda Margot je velmi populární pro přípravu sladkých dezertů. Buď se dává do těsta, do krému nebo se pouze postrouhá na vrch namísto klasické čokolády. Já obvykle dělávám takový dezert, kde se margot pouze nastrouhá na vrch krému, aby koláček vypadal lépe. Vynikající moučník a přitom snadná příprava, dobrou chuť. Autor: P.T.

Přidal:, 7.6.2017
Kategorie: Moučníky
Margotkový koláč

Suroviny

Těsto:
3 ksvejce
1 sklenicecukru
1 sklenicevlažného mléka
1/2 skleniceoleje
2 sklenicepolohrubé mouky
2 lžícekakaa
1 bal.prášek do pečiva
Krém:
2 bal.šlehačky (500 ml)
2 ksledové kaštany
Na dozdobení:
2 tyčinkyMargot

Postup přípravy

  1. Nejprve vyšleháme celá vejce s cukrem do husté pěny. Přidáme mléko, olej a šleháme ještě chviličku. Poté už jen přimíchat kakao, mouku a kypřící prášek.
  2. Pečeme buď na pečícím papíru nebo ve vymazaném a vysypaném plechu na 180°C 20-25 minut.
  3. Krém si připravíme aspoň 6 hodin předem. Svaříme smetanu s ledovými kaštany, necháme vychladnout a pak dáme do lednice.
  4. Dostatečně studenou směs vyšleháme do krému. Natřeme na korpus a nakonec posypeme nastrouhanými Margotkami. Vynikající moučník a přitom snadná příprava, dobrou chuť.