NejRecept.cz Grilování a BBQ Grilované maso Marinovaná kotleta v bylinkách
Marinovaná kotleta v bylinkách
Recept Marinovaná kotleta v bylinkách
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Avynka

Marinované maso je mé oblíbené. Někdy nechávám marinovat i tři dny. Maso je tak měkké a po vysmažení nebo po upečení v troubě se doslova rozplývá na jazyku. Pokud použijete ty správné koření a kvalitní olej, tak uvidíte, že jinak už maso připravovat nebudete. Autor: Avynka

Avynka Avynka    ·   9.9.2018

Marinovaná kotleta v bylinkách

Marinované maso je mé oblíbené. Někdy nechávám marinovat i tři dny. Maso je tak měkké a po vysmažení nebo po upečení v troubě se doslova rozplývá na jazyku. Pokud použijete ty správné koření a kvalitní olej, tak uvidíte, že jinak už maso připravovat nebudete. Autor: Avynka

40 min
Čas přípravy
20 min
Čas vaření
Suroviny
2 ks
plátek karé (kotleta bez kosti)
dle potřeby
kvalitní olej
dle chuti
sušené nebo čerstvé bylinky
dle chuti
sůl, mletý pepř
dle chuti
worčestrová omáčka
Postup receptu
Vytisknout
40 min
Čas přípravy
20 min
Čas vaření
  1. Kotletku (plátky o šířce cca 1,5-2 cm) nenaklepáváme, ale pouze zmáčkneme rukou a několika mělkými zářezy na obvodu, zajistíme, že se nám maso při restování nebude kroutit.
  2. Do misky dáme všechny ingredience (s výjímkou masa) a pořádně vše promícháme. Do marinády naložíme připravené plátky masa a zajistíme, aby všechny byly ponořené.
  3. Mísku uzavřeme a dáme ji do ledničky, kde ji ponecháme 1-3 dny.
  4. Na pánvičku dáme trošku oleje a necháme ho pořádně zahřát. Pak do něj vyskládáme plátky masa vytažené z marinády a na pánvi je pěkně rozprostřeme. Plamen po chviličce stáhneme na minimum a necháme se maso pěkně restovat. Zezhora jej přikryjeme pokličkou a otočíme až v momentě, kdy má zespodu zlatavou barvičku. Stejně doděláme i druhou stranu a podáváme.
  5. Vhodné přílohy: brambory v jakékoliv úpravě
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář