Marinovaná kotleta v bylinkách

Recept Marinovaná kotleta v bylinkách

Přidal: , 9.9.2018

Kategorie: Grilované maso, Grilování a BBQ, Oběd

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Marinované maso je mé oblíbené. Někdy nechávám marinovat i tři dny. Maso je tak měkké a po vysmažení nebo po upečení v troubě se doslova rozplývá na jazyku. Pokud použijete ty správné koření a kvalitní olej, tak uvidíte, že jinak už maso připravovat nebudete. Autor: Avynka

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 9.9.2018

Kategorie: Grilované maso, Grilování a BBQ, Oběd

Čas přípravy:
Čas vaření:

SUROVINY

2 ksplátek karé (kotleta bez kosti)
dle potřebykvalitní olej
dle chutisušené nebo čerstvé bylinky
dle chutisůl, mletý pepř
dle chutiworčestrová omáčka

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Kotletku (plátky o šířce cca 1,5-2 cm) nenaklepáváme, ale pouze zmáčkneme rukou a několika mělkými zářezy na obvodu, zajistíme, že se nám maso při restování nebude kroutit.
  2. Do misky dáme všechny ingredience (s výjímkou masa) a pořádně vše promícháme. Do marinády naložíme připravené plátky masa a zajistíme, aby všechny byly ponořené.
  3. Mísku uzavřeme a dáme ji do ledničky, kde ji ponecháme 1-3 dny.
  4. Na pánvičku dáme trošku oleje a necháme ho pořádně zahřát. Pak do něj vyskládáme plátky masa vytažené z marinády a na pánvi je pěkně rozprostřeme. Plamen po chviličce stáhneme na minimum a necháme se maso pěkně restovat. Zezhora jej přikryjeme pokličkou a otočíme až v momentě, kdy má zespodu zlatavou barvičku. Stejně doděláme i druhou stranu a podáváme.
  5. Vhodné přílohy: brambory v jakékoliv úpravě
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit