Marinovaná vepřová žebírka

Čas grilovaček a horkých dní je tady a my jsme včera první letní den oslavili ve velkém stylu. Ještě dva dny dozadu jsem připravila česnekovou marinádu, vložila jsem do ní vepřová žebírka a včera jsme rozložili gril. Grilovačka byla ve velkém stylu, zelenina, maso, špekáčky a dokonce i grilovaný banán. Pokud jste neochutnali, určitě vyzkoušejte. On během grilování pořádně zčerná, ale nebojte se uvnitř se skrývá luxusní delikatesa.

Přidal:admin, 22.6.2017
Kategorie: Hlavní jídla
Marinovaná vepřová žebírka

Suroviny

5 lžicolivového oleje
5 stroužkůčesneku pokrájeného na plátky
4 lžícesójové omáčky
2 lžícemleté papriky
2 kscibule nakrájené na kolečka
šťávu z poloviny citronu
sůl

Postup přípravy

  1. Ze všech surovin kromě cibule smícháme marinádu, potřeme jí žebírka a necháme je přes noc odležet.
  2. Nazítří je vložíme do pekáčku, podlijeme a pomalu pečeme v troubě nebo na grilu jako já, vypečený tuk částečně odstraníme a ještě dopečeme.
  3. Cibule je dopečená ke konci, aby byla do zlatova a tu poklademe na žebírka.

Zdroj: Vaření a pečení s radostí