NejRecept.cz Grilování a BBQ Grilované maso Marinovaná vepřová žebra
Marinovaná vepřová žebra
Recept Marinovaná vepřová žebra
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
NejLucka NejLucka    ·   28.9.2017

Marinovaná vepřová žebra

Ještě grilujeme, je teplo tak využíváme každý poslední paprsek sluníčka. Pokud se vám nechce grilovat, tak lze i šoupnout namarinovaná žebírka do trouby, není to sice ono, ale lepší než se říká s drátem do oka nebo tak nějak :D Miluji marinovaná žebra, ta chuť česneku a křupavého masíčka je nebíčko v tlamičce. K tomu už jen opečený chléb, hořčice, okurky, cibulka, ...

Suroviny
5 lžic
olivového oleje
5 stroužků
česneku pokrájeného na plátky
4 lžíce
sójové omáčky
2 lžíce
mleté papriky
2 ks
cibule nakrájené na kolečka
šťávu z poloviny citronu
sůl
žebírka
Postup receptu
Vytisknout
  1. Ze všech surovin kromě cibule smícháme marinádu, potřeme jí žebírka a necháme je přes noc odležet.
  2. Nazítří je vložíme do pekáčku, podlijeme a pomalu pečeme v troubě, vypečený tuk částečně odstraníme a ještě dopečeme.
  3. Cibule je dopečená ke konci aby byla do zlatova a tu poklademe na žebírka.

Zdroj: Vaření a pečení s radostí

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář