Marinovaná vepřová žebra

Přidal: NejLucka, 28.9.2017
Kategorie: Grilované maso, Grilování a BBQ, Vepřové maso, Maso, Oběd
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Ještě grilujeme, je teplo tak využíváme každý poslední paprsek sluníčka. Pokud se vám nechce grilovat, tak lze i šoupnout namarinovaná žebírka do trouby, není to sice ono, ale lepší než se říká s drátem do oka nebo tak nějak :D Miluji marinovaná žebra, ta chuť česneku a křupavého masíčka je nebíčko v tlamičce. K tomu už jen opečený chléb, hořčice, okurky, cibulka, ...
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Přidal: NejLucka, 28.9.2017
Kategorie: Grilované maso, Grilování a BBQ, Vepřové maso, Maso, Oběd
SUROVINY
5 lžicolivového oleje
5 stroužkůčesneku pokrájeného na plátky
4 lžícesójové omáčky
2 lžícemleté papriky
2 kscibule nakrájené na kolečka
šťávu z poloviny citronu
sůl
žebírka
- Ze všech surovin kromě cibule smícháme marinádu, potřeme jí žebírka a necháme je přes noc odležet.
- Nazítří je vložíme do pekáčku, podlijeme a pomalu pečeme v troubě, vypečený tuk částečně odstraníme a ještě dopečeme.
- Cibule je dopečená ke konci aby byla do zlatova a tu poklademe na žebírka.
Zdroj: Vaření a pečení s radostí
KOMENTÁŘE K RECEPTU