Marinovaná vepřová žebra

Recept Marinovaná vepřová žebra

Přidal: , 28.9.2017

Kategorie: Grilované maso, Grilování a BBQ, Vepřové, Maso, Oběd

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Ještě grilujeme, je teplo tak využíváme každý poslední paprsek sluníčka. Pokud se vám nechce grilovat, tak lze i šoupnout namarinovaná žebírka do trouby, není to sice ono, ale lepší než se říká s drátem do oka nebo tak nějak :D Miluji marinovaná žebra, ta chuť česneku a křupavého masíčka je nebíčko v tlamičce. K tomu už jen opečený chléb, hořčice, okurky, cibulka, ...

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 28.9.2017

Kategorie: Grilované maso, Grilování a BBQ, Vepřové, Maso, Oběd

SUROVINY

5 lžicolivového oleje
5 stroužkůčesneku pokrájeného na plátky
4 lžícesójové omáčky
2 lžícemleté papriky
2 kscibule nakrájené na kolečka
šťávu z poloviny citronu
sůl
žebírka

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Ze všech surovin kromě cibule smícháme marinádu, potřeme jí žebírka a necháme je přes noc odležet.
  2. Nazítří je vložíme do pekáčku, podlijeme a pomalu pečeme v troubě, vypečený tuk částečně odstraníme a ještě dopečeme.
  3. Cibule je dopečená ke konci aby byla do zlatova a tu poklademe na žebírka.

Zdroj: Vaření a pečení s radostí

PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit