Marinovaná žebírka v medu

Recept Marinovaná žebírka v medu

Přidal: , 8.8.2015

Kategorie: Grilované maso, Grilování a BBQ, Vepřové, Maso, Oběd

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Chystáte se grilovat a nevíte co připravit? Vyzkoušejte marinádu z medu, je opravdu vynikající.

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 8.8.2015

Kategorie: Grilované maso, Grilování a BBQ, Vepřové, Maso, Oběd

SUROVINY

Potřebujeme:

asi 1 kgvepřových žeber, nebo úzkého bůčku s kostí
olej na pečení

Marináda:

2 lžíceworchesterskej omáčky
1 lžícesójové omáčky
1 lžičkuchilli omáčky nebo kousek posekané chilli papričky
2 lžícerajčatového protlaku nebo kečupu
1 stroužekčesneku
2 lžíceoleje
3 lžícemedu
1 lžícesekaného petržele /nemusí být/

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Žebírka omyjeme, osušíme, nakrájíme podél kostí a namočíme do marinády vymícháné z uvedených surovin.
  2. V ledničce necháme marinovat několik hodin a klidně i den, dva, pak poklademe do vymazaného pekáče a upečeme dozlatova.
  3. Pečeme min. hodinu na 200 stupňů zakryté alobalem a podlité marinádou a troškou vody.
  4. Po upečení jemně zapečeme. Podáváme s rýží nebo bramborami, nebo verzi s chlebem a různými pochutinami. Žebírka můžete grilovat i na grilu v alobalu. Dobrou chuť!

Zdroj: Pečené, varené s Ivou

PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit