Marinované okurky v česneku s koprem

Vynikající příloha k hlavnímu jídlu nebo jako chutná večeře s křupavým chlebem. Případně i bez chleba, kdo drží dietu nebo nemůže jíst chléb. Fantastické křupavé okurky, které marinujete spolu s česnekem a nasekaným koprem cca 2-3 hodiny. Po marinování jsou opravdu skvěle ochucené a vůbec nezměknou jak bývá zvykem když okurky zavařujeme.

Přidal:admin, 26.6.2017
Kategorie: Zdravé recepty, Saláty, Fitness
Marinované okurky v česneku s koprem

Suroviny

1 kgčerstvé okurky
4 stroužkyčesnek
2 PLocet
2 PLsůl
svazekčerstvý kopr

Postup přípravy

  1. Kopr omyjeme, nasekáme nadrobno a dáme ho do misky.
  2. Okurky pořádně omyjeme, odřízneme kraje a přidáme ho ke kopru. Pořádně osolíme a polijeme dvama lžícemi octa.
  3. Vše spolu promícháme, přidáme na tenké plátky nakrájený česnek (pokud máte rádi více česnekové, klidně přidejte o pár stroužků česneku více). Ještě jednou pořádně promícháme.
  4. Takto namarinované okurky dáme do lednice na minimálně 2 hodiny.

Zdroj: Vk