NejRecept.cz Grilování a BBQ Špízy Marinované špízy v medu a pivu
Marinované špízy v medu a pivu
Recept Marinované špízy v medu a pivu
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: rebeka

Tak pokud je již tak teplo, třeba využít gril a pozvat celou rodinku na chutné grilované špízy. Dělala jsem marinádu z černého piva, česneku a řeknu vám už jen při přípravě to vonělo neskutečně. Střídavě jsem na špíz vrstvila maso, papriku, špek, cibuli. Samozřejmě přidat můžete cokoliv, co máte doma v lednici. Autor: Naďa I. (Rebeka)

rebeka    ·   6.7.2018

Marinované špízy v medu a pivu

Tak pokud je již tak teplo, třeba využít gril a pozvat celou rodinku na chutné grilované špízy. Dělala jsem marinádu z černého piva, česneku a řeknu vám už jen při přípravě to vonělo neskutečně. Střídavě jsem na špíz vrstvila maso, papriku, špek, cibuli. Samozřejmě přidat můžete cokoliv, co máte doma v lednici. Autor: Naďa I. (Rebeka)

30 min
Čas přípravy
70 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny
400 g
vepřových palců (konce vepřové panenky)
3 stroužky
česneku
2 lžíce
tekutého medu
1 lžička
sladké mleté papriky
120 ml
černého piva (Kozel)
2 lžičky
dijonské hořčice
50 ml
kvalitní sojové omáčky
1 lžička
čerstvě drceného černého pepře
3 ks
šalotky
dle chuti
himalájská sůl
1 ks
červená paprika
1 ks
zelená nebo žlutá paprika
2 ks
cibule
100 g
slaniny nebo uzeného špeku
2 nožičky
klobásy např. Gyros nebo s medvědím česnekem
1 lžíce
másla
1 lžíce
oleje
2 lžíce
sádla
voda nebo vývar na podlévání
Postup receptu
Vytisknout
30 min
Čas přípravy
70 min
Čas vaření
  1. Maso nakrájíme na plátky o výšce 1 cm. Česnek prolisujeme, přidáme tekutý med, pivo, papriku, pepř, sojovku, hořčici a vše důkladně prošleháme. Maso dáme do misky, přidáme marinádu, řádně promícháme, nádobu uzavřeme a necháme přes noc marinovat v lednici.
  2. Papriku nakrájíme na větší kostky, maso vyjmeme z marinády a střídavě s paprikami napichujeme na kovové špízové jehly. Pokud použijeme dřevěné špejle, namočíme je předem do vody. Dno pekáčku poklademe plátky slaniny, cibulí nakrájenou na osminky, klobásou nakrájenou na kolečka. Pokud nám zbyde paprika, přidáme ji tam taky. Vložíme špízy, osolíme, přidáme sádlo, podlejeme trochou vody nebo vývaru (200ml) a přikryté vložíme do trouby. Pečeme cca 40 minut.
  3. Pak odklopíme, špízy přetočíme, polejeme výpekem, případně podlejeme ještě trochou vody a pečeme dalších cca 20 minut, dokud nezměknou.
  4. Na oleji a sádle necháme zesklovatět na drobno pokrájenou šalotku, přidáme zbytek marinády a necháme 10 minut vařit.
  5. Tuto směs pak přidáme k masu a necháme ještě 10 minut v zaplé troubě.

Můj blog: Vaření s Tomem

Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář