NejRecept.cz Chuťovky Marinované žampiony v bílém víně
Marinované žampiony v bílém víně
Recept Marinované žampiony v bílém víně
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: NejLucka

Už jste někdy marinovali houby? Pokud ne, vyzkoušejte tento tip. Milovníci hub určitě nepohrdnou touto pochoutkou.

NejLucka NejLucka    ·   18.10.2014

Marinované žampiony v bílém víně

Už jste někdy marinovali houby? Pokud ne, vyzkoušejte tento tip. Milovníci hub určitě nepohrdnou touto pochoutkou.

Suroviny

Budeme potřebovat:

3 kg
žampiony
3 l
studená voda
1,5 lžíce
kyselina citronová
150 g
sůl
1/2 l
bílé víno
Postup receptu
Vytisknout
  1. Houby očistíme od stonky a dobře umejeme. Dáme je do hrnce s vodou tak, aby je voda zakryla. Dáme vařit na 5 minut. Po uplynutí doby jejich odstavíme z ohně a dáme je do misky se studenou vodou. Postup opakujeme vícekrát, dokud voda v misce nezůstane chladná.
  2. V jiné misce si smícháme studenou vodu, kyselinu citrónovou, sůl a víno. Vložíme tam studené houby a necháme celou noc odstát zakryté hadříkem.
  3. Na další den ukládáme houby do sklenic a zalijeme marinádou po vrch. V hrnci, do kterého jsme nalili trošku vody, poklademe zavařeninový naložené sklenice a necháme trošku povřít. Necháme vychladnout a poklademe do tmavé komory.
  4. Podáváme k salátům nebo masu. Dobrou chuť!
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář