NejRecept.cz Grilování a BBQ Grilované maso Marinovaná žebírka
Marinovaná žebírka
Recept Marinovaná žebírka
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
NejLucka NejLucka    ·   8.4.2015

Marinovaná žebírka

Pokud máte rádi žebírka, připravte si je se skvělou marinádou. Budete k tomu potřebovat: ...

Suroviny

Potřebujeme:

cca 1 kg
vepřových žeber (nebo úzkého bůčku s kostí)
olej na pečení

Marináda:

2 lžíce
worcesterské omáčky
1 lžíce
sójové omáčky
1 lžička
chilli omáčky nebo kousek posekané chilli papričky
2 lžíce
rajčatového protlaku nebo kečupu
1 stroužek
česneku
2 lžíce
oleje
3 lžíce
medu
1 lžíce
posekaného petržele /nemusí být/
Postup receptu
Vytisknout
  1. Žebírka umyjeme, osušíme, pokrájíme podél kostí a namočíme do marinády vymíchané z uvedených surovin.
  2. V ledničce necháme marinovat několik hodin a klidně i den, dva.
  3. Pak poklademe do vymazaného pekáče a upečeme dočervena. Pečeme min. hodinu na 200 stupňů zakryté alobalem a podlité marinádou a troškou vody.
  4. Po upečení jemně zapečeme (bez alobalu). Podáváme s rýží nebo bramborami, nebo s chlebem a různými pochutinami. Žebírka můžete grilovat i na grilu v alobalu. Dobrou chuť!

Zdroj: Pečené, varené s Ivou

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář