Marinovaný bůček na gril

Recept Marinovaný bůček na gril

Přidal: , 14.9.2017

Kategorie: Grilované maso, Grilování a BBQ, Oběd

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Poslední chvíle letního grilování. Ještě stíháte rozestavit gril nebo udělat ohniště a opéct si kousek slaniny, špekáčky nebo upéct maso. Pak budeme čekat do příštího roku, abychom vytáhli a oprášili gril a pochutnali si na těchto dobrotách. Autor: Naďa I. (Rebeka)

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 14.9.2017

Kategorie: Grilované maso, Grilování a BBQ, Oběd

SUROVINY

500 glibového bůčku bez kosti s kůží
100 mlsvětlého piva
2 lžícetekutého medu
50 mlkvalitní sojové omáčky
5 stroužkůčesneku
2 ksšalotky
dle chutisůl, pepř

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Maso nakrájíme na pásky. Z toho množství mi vyšly 4.
  2. Všechny ingredience na marinádu promícháme, česnek prolisujeme a šalotku nakrájíme na drobno. Maso marinádou omatláme, zbytkem marinády bůček zalijeme a vše uložíme v uzavřené nádoby do lednice. Klidně i dva dny necháme uležet. Sem tam proložíme.
  3. V den grilování maso částečně zbavíme marinády (stačí setřít prstem). To proto, aby se nám nepřipalovala cibule.
  4. Rozpálíme gril a maso za častého potírání zbytkem marinády a otáčení grilujeme 30 až 40 minut do měkka. Jo, zbytek marinády rozmixujeme a dochutíme dle vlastní chuti.
  5. Podáváme se zeleninovým salátem a čerstvým nebo ogrilovaným pečivem.

Můj blog:Vaření s Tomem

PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit