Marlenka - FOTOPOSTUP

Recept Marlenka - FOTOPOSTUP

Přidal: Janulinka, 12.1.2017

Kategorie: Moučníky, Koláče, cukroví

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Jeden z nejlepších dezertů, jaké jsem kdy pekla. Miluji medové zákusky a tento dezert je právě ten, který peču, pokud mám svátek já nebo někdo jiný v mé rodině. Marlenka se dnes dá zakoupit i v obchodě, ale po přečtení složení vás rychle přejde chuť a vrátíte ji zpět do regálu. Já polotovary - zákusky vůbec nekupuji, to si raději upeču doma a vím co jím. Pokud máte rádi i vy medové zákusky, ať se líbí, můj ověřený recept. Autor: Janulinka

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: Janulinka, 12.1.2017

Kategorie: Moučníky, Koláče, cukroví

Čas přípravy:
Čas vaření:

SUROVINY

Těsto:

120 gmáslo
250 gmoučkový cukr
2 ksvejce
2 PLmedu
1 ČLocet
1 PLsody
600 ghladké mouky

Náplň:

1 konzervaSalko
250 gmáslo
500 mlmléka
1 bal.zlatý klas

Drobenka:

1 - 2 hrstsekaných ořechů
1 PLkakaa
rozdrcená část upečeného těsta
čokoláda

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Ještě před zahájením pečení si předem uvaříme Salko, které se vaří 3 hodiny, které pak necháme vychladnout.
  2. Do sklenice dáme jedlou sodu a přidáme ocet. Smícháme to spolu. Do hrnce dáme med, máslo, moučkový cukr - tyto suroviny necháme rozpustit. Odstavíme, necháme trochu vychladnout - přidáme ručně rozšlehaná vajíčka, která rychle vmícháme do rozpuštěné směsi. Přidáme sodu smíchanou s octem a vaříme na mírem ohni. Vaříme dokud nám mírně nezhnědne a vytvoří se pěna. Odstavíme z ohně, necháme trochu vychladnout a přidáme mouku. Vypracujeme hladké těsto, které necháme na teplém místě 1 hod.
  3. Po hodině těsto vybereme na desku. Rozdělíme ho na 6 stejně velkých částí. Pláty pečeme na opačné straně plechu, kde si vždy konce ořežeme, aby bylo těsto úhledně rovné. Tyto části upečeme na konci na plechu, čímž nám vznikne část těsta, kterou rozdrobíme (použijeme při posypu na vrch koláče). Pečeme ve vyhřáté troubě při 200 stupních. Těsto se peče rychle.
  4. Rada: Pokud se z těstem hůře pracuje, je tvrdší (protože vychladlo) klidně těsto zahřejte v mikrovlke cca 20 seknud. Těsto pěkně změkne a dobře se s ním pracuje. Je důležité aby bylo teplé, protože se snadněji vyválí.
  5. Z mléka a zlatého klasu uvaříme hustý krém, který necháme vychladnout. Máslo utřeme do hladka, přidáme vychladlý krém a vychladlé Salko, které jsme vařili 3 hod. Vše spolu smícháme a vznikne nám hladký a sladký krém.
  6. Můžeme plnit Marlenka - těsto, krém, těsto, krém, atd ..... všechny pláty potřeme krémem. I vrchní plát potřeme krémem, který posypeme drobenkou.
  7. Drobenku: Upečené mini části těsta rozdrobíme, přidáme kakao, sekané ořechy. Vše spolu smícháme a posypeme zákusek.
  8. Vrch pocákáme rozehřátou čokoládou. Zákusek je výborný, křehoučké a jemný s príchťou karamelu.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit