NejRecept.cz Dorty Marlenka se salkovým krémem bez válení těsta
Marlenka se salkovým krémem bez válení těsta
Recept Marlenka se salkovým krémem bez válení těsta
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Triniti Triniti    ·   31.10.2016

Marlenka se salkovým krémem bez válení těsta

Marlenka je velmi populárním dezertem v kavárnách a dnes ji už můžete dostat i v obchodě jako polotovar. Ale pokud preferujete domácí dezerty a marlenka je vaše oblíbená pochoutka, připravte si ji i doma. Autor: Triniti

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Těsto:

600 g
hladká mouka
300 g
máslo
200 g
moučkový cukr
4 ks
vejce
3 PL
med
1 PL
jedlá soda
podle potřeby
mléko

Krém:

250 g
máslo
1 konzerva
salko
mleté vlašské ořechy na posypání
Postup receptu
Vytisknout
  1. Nejdříve si připravíme těsto. Všechny suroviny kromě másla dáme do misky, promícháme. Máslo rozpustíme na mírném ohni, přidáme ho k sypké směsi do misky a mixérem vše vyšleháme. Postupně podle potřeby přiléváme mléko. Těsto by mělo mít hustotu těsta na lívance. Mírně husté, mírně tekuté, mělo by se pěkně rozetírat.
  2. Těsto rozdělíme na 4 papíry - snažíme se rozdělit ho rovnoměrně.
  3. Těsto na každém papíře stěrkou rozetřeme na tenký plát a dáme ho péct do předem vyhřáté trouby. Pečeme při teplotě 180 stupňů cca 6-8 minut. Upečené těsto necháme na papíře i vychladnout a po vychladnutí stáhneme papír.
  4. Máslo vyšleháme s karamelovým kondenzovaným mlékem do hladkého krému a rovnoměrně, ve stejné vrstvě rozetřeme na pláty.
  5. Všechny potřené pláty těsta spojíme a boky ostrým nožem zarovnáme.
  6. Celou Marlenku posypeme mletými vlašskými oříšky a na vrch uděláme mřížku z kakaového slazeného mléka.
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář