Máslo s medvědím česnekem a bylinkovou solí (do mrazáčku)

Už minulého roku jsem přemýšlela při tak velkém shlédnutí receptů na internetu, že se i já pustím do přípravy domácího ochuceného másla. Samozřejmě ne zcela domácího, máslo jsem koupila v obchodě, to by bylo na dlouho připravit ho ze smetany a zase tolik času jsem až neměla. Přidala jsem medvědí česnek, který jsem předem rozmixovala na kaši. Je vynikající :)

Přidal:, 25.4.2018
Kategorie: 15 minutovky, Chuťovky, Tipy a triky
Recept Máslo s medvědím česnekem a bylinkovou solí (do mrazáčku)

Suroviny

250 gmáslo
60 gmedvědí česnek
1/2 ČLsůl

Postup přípravy

  1. Do mixéru dáme (můžeme i ručně v misce rozmíchat) 250 g rozměklé máslo a asi 60 g medvědího česneku, přidáme 1/2 lžičky bylinkové soli a krátce rozmixujte (můžeme si dochutit).Tip: Skvělé tvarohové palačinky bez mouky
  2. Hotovou směs můžete zabalit do celofánu, do tvaru válečku, nechat v lednici zatuhnout a poté nakrájet na centimetrová kolečka, která lze uchovat v mrazáku.
  3. Bylinkové máslo je skvělé třeba na topinky nebo na krajíc křupavého čerstvého chleba. Bude ozdobou na pořádném steaku, ale stejně tak výtečně dochutí grilované ryby.Tip: Jahodový džem bez chemie
  4. Zamražené kousky másla můžete dát například pod dušené maso nebo pod míchaná vajíčka.

Zdroj: Vaření a pečení s radostí