Máslo s medvědím česnekem a bylinkovou solí (do mrazáčku)

Už minulého roku jsem přemýšlela při tak velkém shlédnutí receptů na internetu, že se i já pustím do přípravy domácího ochuceného másla. Samozřejmě ne zcela domácího, máslo jsem koupila v obchodě, to by bylo na dlouho připravit ho ze smetany a zase tolik času jsem až neměla. Přidala jsem medvědí česnek, který jsem předem rozmixovala na kaši. Je vynikající :)

Přidal:, 25.4.2018
Kategorie: Chuťovky, Tipy a triky, 15 minutovky
Máslo s medvědím česnekem a bylinkovou solí (do mrazáčku)

Suroviny

250 gmáslo
60 gmedvědí česnek
1/2 ČLsůl

Postup přípravy

  1. Do mixéru dáme (můžeme i ručně v misce rozmíchat) 250 g rozměklé máslo a asi 60 g medvědího česneku, přidáme 1/2 lžičky bylinkové soli a krátce rozmixujte (můžeme si dochutit).
  2. Hotovou směs můžete zabalit do celofánu, do tvaru válečku, nechat v lednici zatuhnout a poté nakrájet na centimetrová kolečka, která lze uchovat v mrazáku.
  3. Bylinkové máslo je skvělé třeba na topinky nebo na krajíc křupavého čerstvého chleba. Bude ozdobou na pořádném steaku, ale stejně tak výtečně dochutí grilované ryby.
  4. Zamražené kousky másla můžete dát například pod dušené maso nebo pod míchaná vajíčka.

Zdroj: Vaření a pečení s radostí