Máslová kuřecí prsa na žampionech a bílém víne

Jako příloha se hodí jakkoliv upravené brambory, rýže, gnocchi..v podstatě cokoliv. My jsme měli pečáky na rozmarýnu a česneku. Autor: Naďa I. (Rebeka)

Přidal:, 6.7.2016
Kategorie: Kuřecí, Maso, Oběd
Recept Máslová kuřecí prsa na žampionech a bílém víne

Suroviny

2 ksvelké nebo 3 menší kuřecí prsa (prsní řízky)
250 gkrémových žampionů (krabička s celofánem made in Kaufland)
1 ksvelká žlutá cibule
300 mlsuchého bílého vína (měla jsem Ryzlink vlašský)
150 gčerstvého másla
čerstvě drcený pepř
sůl

Postup přípravy

  1. Kuřecí prsa po umytí řádně osušíme, odstraníme případné kosti či blanky. Na grilovací pánvi přetřené trochou másla nebo olivového oleje zprudka orestujeme z obou stran. Z každé strany cca 5 minut. V této fázi NESOLÍME.Tip: Jahodový džem bez chemie
  2. V rendlíku si přepustíme téměř celé množství másla (oříšek si necháme na závěr). Cibuli nakrájíme na velmi drobno a vhodíme do přepuštěného másla, orestujeme do sklovata.
  3. Žampiony oloupeme a nakrájíme na velmi tenké plátky. Pokud jsou velké, přepůlíme je. Vhodíme do rendlíku k cibuli, zarestujeme.Tip: Skvělé tvarohové palačinky bez mouky
  4. Přidáme maso, teď osolíme, opepříme a přidáme víno. Bez pokličky necháme víno odpařit zhruba do poloviny původního množství. Přikryjeme pokličkou a dusíme cca 20-30 minut.
  5. Ke konci přidáme oříšek másla a stáhneme z plotýnky.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  6. Jako příloha se hodí jakkoliv upravené brambory, rýže, gnocchi..v podstatě cokoliv. My jsme měli pečáky na rozmarýnu a česneku.