Máslové croissanty s vanilkovým/čokoládovým pudinkem

Tak máme tu prodloužený víkend, tak třeba něco dobrého i k zakousnutí po vydatném obědě. Dělala jsem tyto fantastické máslové rohlíčky, které během pečení voněly po celém bytě. Jsou tak dobré, že ještě nebo pouze máme 2 kousky, takže příště připravím rovnou z dvojité dávky. Samozřejmě nádivku si můžete zvolit podle sebe. Já jsem je nedávno dělala s nutelou a povidly, tak jsem dnes chtěla něco jiného. Vařila jsem vanilkový a čokoládový pudink. Někdo je neplní vůbec, potře si porvch máslem a džemem a papá takto. Autor: Milka

Přidal:Emília Raganová, 8.5.2017
Kategorie: Moučníky
Máslové croissanty s vanilkovým/čokoládovým pudinkem

Suroviny

60 dkghladké mouky
15 dkgcukru
1/2 kostkydroždí
1/2 lžičkysoli
2,5 dlvlažného mléka
20 dkgzakysané smetany
5 dkgrozpuštěného tuku
1 ksvejce
vanilkový a čokoládový pudink

Postup přípravy

  1. Uděláme si kvásek, necháme ho vykynout.
  2. Ostatní suroviny smícháme v misce, přidáme vykynutý kvásek a vypracujeme těsto. Necháme ho 60 minut kynout.
  3. Potom ho vyjmeme na prkínko, vyválíme na obdélník a potřeme 15 dkg rozpuštěného tuku a 1 lžíce hladké mouky, stočíme do závinu, rozřízneme na polovinu a dáme na 2 hodiny do chladničky.
  4. Vybereme, rozválíme na obdélník o tloušťce 2-3 mm a rozřízneme na polovinu, nakrájíme na trojúhelníky a každý naplníme čokoládovým nebo vanilkovým pudinkem.
  5. Necháme 30 minut kynout na plechu s papírem, přikryté igelitem.
  6. Potřeme vajíčkem a pečeme 20 minut při 180 °.