NejRecept.cz Dezerty Moučníky Máslové dvoubarevné pečivo měkké jako pavučinka
Máslové dvoubarevné pečivo měkké jako pavučinka
Recept Máslové dvoubarevné pečivo měkké jako pavučinka
Foto: Gaštanka

Nadýchané a jemné jako pavučinka. Máslové dvoubarevné pečivo na snídani.

Gaštanka    ·   15.12.2015

Máslové dvoubarevné pečivo měkké jako pavučinka

Nadýchané a jemné jako pavučinka. Máslové dvoubarevné pečivo na snídani.

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Budeme potřebovat:

1/2 l
mléko
1 kostka
droždí
3 lžíce
kr. cukr
100 ml
teplá voda
4 lžíce
olej
1 lžička
sůl
1 kg
hladká mouka
2 lžíce
kakao
1 ks
pomeranč - kůra
podle chuti rozinky, brusinky, oříšky, kandované ovoce

Na potření:

3 ks
žloutky
5 bal.
vanilkový cukr
100 g
máslo

Dále budeme potřebovat:

500 ml
voda
200 g
kr. cukr
3 bal.
vanilkový cukr
Postup receptu
Vytisknout
  1. 1/2 l mléka, kostku droždí, cukr, kůru z pomeranče, olej, vodu, sůl a mouku v misce důkladně zpracujeme na hladké těsto, které rozdělíme na polovinu. Do jedné poloviny přidáme kakao a znovu zpracujeme. Do těsta můžete přidat libovolné suroviny, jako například rozinky, brusinky, oříšky, ...
  2. Každou polovinu rozdělíme ještě jednou, čili dostaneme 2 tmavé kuličky a 2 světlé kuličky. Necháme je na teplém místě 15-30 minut kynout.
  3. Máslo utřeme se žloutky a vanilkovým cukrem.
  4. Těsta zpracujeme na silnější kolečka, které potřeme připraveným máslem, rukama je rozmačkáme do obdélníku (máslo vtlačíme do těsta) a obdélníky srolujeme.
  5. Jeden tmavý a jeden světlý válec spojíme a propleteme. Uložíme je na plech a vložíme do studené trouby. Teplotu zapneme na 180 stupňů a pečeme do zlata. Během pečení můžete vrch pečiva potírat připraveným sirupem (voda + vanilka + cukr).
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář