1/2 l mléka, kostku droždí, cukr, kůru z pomeranče, olej, vodu, sůl a mouku v misce důkladně zpracujeme na hladké těsto, které rozdělíme na polovinu. Do jedné poloviny přidáme kakao a znovu zpracujeme. Do těsta můžete přidat libovolné suroviny, jako například rozinky, brusinky, oříšky, ...
Každou polovinu rozdělíme ještě jednou, čili dostaneme 2 tmavé kuličky a 2 světlé kuličky. Necháme je na teplém místě 15-30 minut kynout.
Máslo utřeme se žloutky a vanilkovým cukrem.
Těsta zpracujeme na silnější kolečka, které potřeme připraveným máslem, rukama je rozmačkáme do obdélníku (máslo vtlačíme do těsta) a obdélníky srolujeme.
Jeden tmavý a jeden světlý válec spojíme a propleteme. Uložíme je na plech a vložíme do studené trouby. Teplotu zapneme na 180 stupňů a pečeme do zlata. Během pečení můžete vrch pečiva potírat připraveným sirupem (voda + vanilka + cukr).