Máslové loupáčky s mandlemi

Někdy jsem tyto loupačky dělávala z kupovaného listového těsta, ale dnes už připravuji domácí těsto, které je mnohem lepší než to z obchodu. Pokud bych vám mohla přes monitor přenést tu vůni při pečení, aaaach voní celý byt. Je velmi těžké odolat horkým rohlíčky, proto je dobré, pokud to pečete v noci, aby nikdo nekradl horké kousky rovnou z plechu. Vrch jsem ještě posypala mandlemi, ale můžete použít i oříšky nebo posypat mákem, či sezamovými semínky. Autor: Lacusin

Přidal:Lacusin, 2.2.2017
Kategorie: Moučníky, Pečivo
Máslové loupáčky s mandlemi

Suroviny

Těsto:
250 ghladké mouky
50 gmoučkového cukru
špetkasoli
1 lžičkakypřícího prášku do pečiva
1 ksvejce
70 goleje
50 mlvody
100 gmásla
Na dokončení:
1 ksvejce na potření
50 gsekaných mandlí
dle chutimoučkový cukr na posypání

Postup přípravy

  1. Hladkou mouku, vodu, cukr, sůl, kypřící prášek, vejce a olej smícháme do hladkého pružného těsta.
  2. Těsto rozválíme a poklademe ho polovinou pokrájeného másla. Složíme dle fotek, znovu rozválíme a poklademe zbytkem másla. Opět poskládáme, rozválíme, složíme a dáme na 2 hodiny do lednice.
  3. Odpočinuté těsto rozválíme, vykrájíme z něj čtverce, ty pak rozkrojíme na trojúhelníky a ty stočíme do rohlíčků.
  4. Rohlíčky přendáme na plech, potřeme vejcem a posypeme mandlemi. Dáme péct na 180 °C dozlatova. Hotové sypeme moučkovým cukrem.